Limburgse | Route des Vins + Wijnweek

Zuid-Limburg is een aantrekkelijk wijngebied aan het worden. De Limburgse wijnroute loopt grofweg van Vaals via Valkenburg naar Maastricht en gaat daar de grens over naar Belgisch Limburg. In de heuvels tref je de wijngaarden aan van o.m. de grootste wijngaard St. Martinus (Vijlen en Voerendaal) Domein Holset (Lemiers, Holset en Raar), Wijndorp Wahlwiller met een wijnfeest en wijngaard wandelingen. Het Dormio wijnhotel in Valkenburg en Chateau St Gerlach met de dorpswijngaard Wijland. De wijngaarden in Meerssen en in en rondom Maastricht. In Maastricht vind je de Apostelhoeve, hoeve Nekum en de eerste wijngaard van Nederland met de naam Slavante. In de stad zijn diverse wijnhandelaren, restaurants en wijnbars te vinden. Vervolgens steek je grens over naar wijnkasteel Genoels Elderen met de grootste wijngaard van België.

Tijdens de Limburgse wijnweek (van 15 tot en met 24 september) vinden er talloze activiteiten plaats in de wijngaarden en de wijndomeinen langs de route. Zo gaat de week van start met de Open Wijngaarddagen op 16 en

17 september met proeverijen en rondleidingen. Op 24 september is er in Wahlwiller het traditionele wijnfeest. www.limburgsewijnweek.nl Op 30 september vindt ook nog de Alpina Limburgse wijnmarathon plaats, een avontuurlijke trail door de heuvels en wijngaarden van Wahlwiller. Met diverse events, proeflokalen, fiets- en wandelroutes, verkrijgbare wijnen bij de horeca en wijnhandels, overnachtingen, belevingen en toeristische informatie voorziening. Limburg is klaar om de wijntoerist te ontvangen.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl