Melman

5 vragen aan Ghislaine Melman

Het bedrijf van Ghislaine Melman, Melman Communications, heeft onlangs als klant Chateaux & Domaines van Castel binnengehaald. Ook is London Wine Fair een afnemer en dat is bepaald geen kleine vis. Melman Communications organiseert op 11 mei een Tsjechische proeverij op de ambassade en op 16 juni een Cava Event in het Kurhaus. Alle reden om Ghislaine Melman een paar vragen te stellen.

Je hebt al eerder voor Castel gewerkt; wat spreekt je het meeste aan bij de Chateaux & Domaines

Castel is natuurlijk een heel mooi bedrijf om voor te werken en daarbinnen worden de ‘Châteaux et Domaines Castel’ zo’n beetje beschouwd als ‘het neusje van de zalm’.

Het is een groep van 18 prachtige châteaux et domaines die stuk voor stuk kwaliteitswijnen leveren voor een schappelijke prijs. Wie wil daar nu niet de promotie voor doen?

 

Wat voor groeiperspectief zie je bij de C&D?

Dat de groep Châteaux et Domaines Castel nog zal uitbreiden, is een ding dat zeker is. Maar hoe snel en hoe groot de groep zal worden, ligt natuurlijk geheel in handen van de familie Castel zelf.

 

Je bedrijf groeit gestaag. Ben je tevreden, of wil je nog groter groeien?

Het gaat inderdaad goed met Melman Communications en we groeien gestaag. Het is leuk te zien dat steeds meer bedrijven in binnen- en buitenland ons weten te vinden. Echter, groei moet wel geleidelijk verlopen en mag niet ten koste gaan van hoge kwaliteit en service graad die wij nastreven.

 

Bij C&D zitten meerdere huizen waarbij de wijnen moeten ouderen. Hoe wil je dit bij de consument  doen ‘landen’?

De wijnen van Châteaux et Domaines Castel worden in Nederland bij de betere slijter en wijnhandel verkocht. In deze zaken krijgt de consument altijd professioneel wijnadvies. Ik ga er dan ook van uit, dat dit onderwerp daar zeker ter sprake zal komen. Daarnaast zie ik een belangrijke rol weggelegd voor de pers. Indien zij over deze wijnen schrijven, zullen zij zeker het bewaarpotentieel niet onbesproken laten.

Vind je dat er nog genoeg ruimte in de Nederlandse markt is voor Franse wijnen en speciaal voor C&D?

Franse wijnen doen het nog steeds goed in het slijterskanaal. Juist daar worden de wijnen van Castel Châteaux et Domaines verkocht en vallen ze op door hun gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. Ik ben er daarom van overtuigd dat ze bij de consument in de smaak zullen vallen.


Rubriek(en):
Interviews

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl