Methode Cap Classique | Appellation wordt aangescherpt

Momenteel groeit Cap Classique vlot, het is de snelst groeiende wijncategorie van Zuid-Afrika. Vanaf de vintage 2021 worden producenten verplicht om het rijpingsproces in de tweede vergisting te verlengen van 9 naar 12 maanden, wat de kwaliteit en smaak ten goede komt. Daarnaast komt er in de nabije toekomst een geheel nieuwe categorie binnen de definitie van Cap Classique; bij deze is rijpingsproces nog veel langer en producenten mogen dan een speciale aanduiding op het etiket geven. De naam van deze categorie en de aanduiding op de fles wordt niet nader gespecificeerd.

Pieter Ferreira, voorzitter van CCPA, dit staat voor Cap Classique Producers Association, zegt; “Dit is een belangrijke differentiatie omdat het de extra investering erkent die producenten doen in hun streven naar hogere kwaliteit.” De slogan van CCPA is Perfected by time, Ferreira licht toe: “Hier in de unieke wijnlanden van de Kaap, kennen wij geduld. Wij nemen de tijd om Cap Classique te maken, zoals het al eeuwen gebeurt. Hierdoor worden we later beloond met een prachtige mousserende wijn die een tijdloze klassieker is.
Cap Classique bevindt zich van het begin tot en met de tweede gisting in dezelfde fles.

De prijs van deze mousserende wijn is over het algemeen hoger dan die van gewone mousserende wijn. Dit komt door de smaken en aroma’s die deze wijn kent, deze ontwikkelen zich op een natuurlijke wijze.  “Onze nieuwe positionering stelt de tijd centraal als de belangrijkste onderscheidende factor ten opzichte van andere mousserende wijnen. Door een gezamenlijke inspanning zouden we graag zien dat de categorie, de naam en het logo van Cap Classique erkend worden als een premium aanbod dat synoniem is met topkwaliteit“, aldus Ferreira.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl