michelingids

Perspresentatie Michelingids 2011?

 

media xl 651387De kans is groot dat de Michelingids dit jaar ergens in ons land wordt gepresenteerd. De afgelopen jaren werden de mutaties in de befaamde rode gids bekendgemaakt middels een persbericht, verstuurd per e-mail vanuit Brussel. Een woordvoerder van Michelin uit Brussel bevestigt dat de kans groot is dat de gids dit jaar tijdens een evenement of bijeenkomst wordt gepresenteerd. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid op 28 november gebeuren.

Een week eerder worden de stermutaties in België en Luxemburg bekend gemaakt. Michelin verwacht hierover binnenkort meer te kunnen melden. Wel laat het culinaire instituut weten dat het in ons land in gesprek is met een partner om samen te werken bij een eventuele gidspresentatie. Die partner lijkt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) te zijn. KHN-woordvoerder Ernst van Splunter zegt dat er gesproken is met Michelin, maar dat het nog niet 100 procent zeker is dat de gids gezamenlijk wordt gepresenteerd.

Wel heeft KHN op 28 november in Figi in Zeist een themadag van de sector Restaurants. Van Splunter laat weten dat, wanneer er zekerheid is omtrent Michelin, er dan gezamenlijk een persbericht uit gaat omtrent de aankondiging van de gidspresentatie. Bij een van de laatste live presentaties van de gids kreeg De Librije een derde ster. Dat gebeurde tijdens de EFFF in Maastricht in 2004. Daarna werd de gids nog een keer gepresenteerd in de Rembrandttoren in Amsterdam.

 

Bron: www.missethoreca.nl

 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl