Murphy-Goode Winery | Founded and driven by Friendship

De International Day of Friendship wordt jaarlijks op 30 juli gehouden en is een initiatief van de Verenigde Naties. De dag benadrukt de rol die vriendschap speelt in het bevorderen van vrede in verschillende culturen. Met dank aan Wikipedia. En dat brengt ons qua wijn meteen in California, bij Murphy Goode Winery. Want bij dit huis staat vriendschap voorop.

Hoe zit dit? In 1985 waren goede vrienden, Tim Murphy, Dale Goode en Dave Ready aan hun wekelijkse dobbelspel bezig toen ze op een idee kwamen. Op die bijzonder levendige avond besloot het trio hun liefde voor wijn officieel te maken. Ze bundelden hun krachten en richtten in 1985 Murphy Goode op, een serieuze wijnmakerij gebouwd rond een gemeenschappelijk concept: neem het leven niet zo serieus.

De drie vrolijke vrienden begonnen hun wijnavontuur door Fumé Blanc en Chardonnay te maken van de Murphy Ranch en Murphy-Goode Vineyard in Sonoma County. Zowel Tim Murphy als Dale Goode waren de aanjagers van het team. Ze brachten de nieuwste vinificatietechnieken naar de streek. Tim Murphy wordt ook beschouwd als de vader van Sonoma Sauvignon Blanc. Dave Ready was de marketeer van het trio en brengt humor in het bedrijf, humor en vriendschap waar het vandaag de dag nog steeds bekend om staat. Zijn zoon, Dave Ready Jr. is nu wijnmaker.

Naast de vrolijkheid en de humor maakt Murphy-Goode prachtige wijnen.

Murphy-Goode Chardonnay: vol, romig en met mooie zuren door de 1% sauvignon blanc
Murphy-Goode Pinot noir: deze pinot noir is geblend met 5% syrah. Noten van vanille door Frans en Amerikaans eiken voegen complexiteit toe aan de intense aroma’s van zwarte kersen. Heerlijk!
Murphy-Goode Liar’s Dice Zinfandel: Amerikaanse wijnen hebben een wat hoger alcoholgehalte en deze heeft maar liefst 15.9, maar schrik daar niet van. Zinfandel kan dat hebben. Dit is een opulente en fruitige dijk van een wijn. Fantastisch.
Murphy-Goode Merlot: een uiterst fruitige wijn met een mooie backbone. Hier laten we graag de wijnmaker aan het woord. ‘Dit is geen slappe Merlot. We maken deze wijn om zelfs de meest kieskeurige drinkers te plezieren. Aroma’s van zwarte kersen, bosbessen en bramen, allemaal met een kus geroosterde vanille.’
Murphy-Goode Cabernet Sauvignon: Zwarte kers met een hint van zwarte drop. Chocolade, vanille en een vleugje toast. Een typische sappige Amerikaanse cabernet sauvignon.

Vier de vriendschap met de wijnen Murphy-Goode, verkrijgbaar in diverse restaurants en café’s.

 

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl