Nieuw tijdperk voor Spaanse wijnregio Ribera del Duero

Het PR bureau Pitch vertegenwoordigt sinds kort de marketing van Ribera del Duero in Nederland. De afgelopen periode heeft Denominación de Origen Ribera del Duero een enorme groei doorgemaakt. De DO heeft zowel nationaal als internationaal een sterk groeiend imago en wordt geprezen om de kwaliteit en capaciteit van de wijn- boeren en makers die zichzelf steeds opnieuw uit vinden. Vooral de laatste maanden zijn zowel internationale als Spaanse wijnexperts lovend over de nieuwe stijl wijnen uit het noordelijke gebied. In april 2016 beoordeelde een grote groep topsommeliers uit Spanje het wijnjaar 2015 unaniem als “Excellent”.

Deze erkenning is het resultaat van de geweldige kwaliteit slag die Ribera del Duero gemaakt heeft de laatste jaren. De oogst van 2015 werd door de beste sommeliers in Spanje – in totaal in het bezit van zeventien Michelin-sterren – beoordeeld als excellent. De rode wijnen uit deze regio worden gekenmerkt doordat de fles minstens 75% Tempranillo druif moet bevatten. Ze hebben hun eigen charisma en persoonlijkheid en zijn het resultaat van het werk van de Ribera del Duero wijn makers die elk jaar te maken hebben met extreme klimaatomstandigheden, van winters koud tot extreem warm.

#EspírituRibera

Door deze ontwikkelingen en om met de tijd mee te gaan, heeft de Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero dit jaar besloten om de uitstraling en uitingen van het wijngebied aan te passen. Dit alles om dichterbij de essentie van de wijnen te komen: creatief, innovatief en van hoge kwaliteit. Verder heeft de Consejo Regulador #EspírituRibera gelanceerd. Op deze manier brengen ze jonge Spaanse mensen via verschillende gebieden als mode, cultuur, vrije tijd en muziek in aanraking met wijnen van topkwaliteit. www.facebook.com/Riberadelduero

Decanter – Wine Spectator – Jancis Robinson – Peñín Guide

”Ribera del Duero is een gebied dat ontdekt moet worden. Geen beter moment voor het beleven van wijnen uit deze regio. Het biedt wijnen in elke prijs en stijl, waarvan de meeste goed betaalbaar zijn en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding hebben”. Zo zegt Pedro Ballesteros, een van de meest invloedrijke mensen op het gebied van wijnbouw, in het magazine Decanter.
Het valt Thomas Mattheus van Wine Spectator op dat ‘’veel van de Ribera del Duero wijnen die op de markt zijn gekomen behoren tot de meest intense en heerlijke Spaanse rode wijnen”.
Op de website van Jancis Robinson – journalist en een van de meest invloedrijke personen in de wijnwereld – schreef de bekende sommelier Ferrán Centelles het volgende: ‘’ik was zeer aangenaam verrast met de verandering van productie-stijl. Vandaag de dag focussen wijnmakers zich op zelfreflectie en reflexiviteit, wat resulteert in wijnen met een gladde textuur die beter gehoor geven aan de internationale vraag”.

Het proefteam van de prestigieuze Peñín Guide, die onlangs meer dan zevenhonderd wijnen uit de DO wijnkelders voor de eerstvolgende publicatie onderzocht, wijst ook op het belang van de (her)ontdekking van Ribera del Duero. “2015 is een zeer goede oogst geweest, daar er is geen twijfel over. De 2010 en 2009 oogsten waren zeer evenwichtig en elegant. Een deel van de nieuwkomers in de gids zullen voor veel gespreksstof zorgen. Er zullen zelfs een aantal aangename verassingen met de ingewikkelde oogst van 2013 zijn”.

Over Ribera del Duero

Ribera del Duero, wat letterlijk oever aan de Duero (rivier in Noord-Spanje) betekent, is een van de meest gerenommeerde Spaanse wijngebieden. Het wijnbouwgebied beslaat ongeveer 22.000 hectare en ligt in het hart van Noord-Spanje, 120 kilometer boven Madrid. De gaarden liggen tussen 750 en 1000 meter boven de zeespiegel en er heerst een extreem klimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters. Het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm. Hierdoor ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s.

Over Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero

De Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero is het orgaan dat verantwoordelijk is voor de bewaking van de authenticiteit van de wijnen uit de regio, door ervoor te zorgen dat elke fles die hun label draagt voldoet aan strenge kwaliteitscontroles. Bijna 300 wijnkelders gelegen in het stroomgebied van de Duero rivier vormen de grens van het wijngebied. In 2012 werd Ribera del Duero verkozen tot beste wijn producerende regio in de wereld. De wijnen uit Ribera del Duero DO onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit, beperkte productie en innovatie. De wens om uit te blinken in ervaring en creativiteit gepaard met toewijding, traditie en talent van de wijnmakers, maken Ribera del Duero wijnen uniek.
Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl