Nieuwe geslaagden Academie voor Gastronomie

Oogst: 33 Gastronoom-Sommeliers

logo academie voor gastronomieVorige week ontvingen 33 gedreven vakmensen uit de horeca en wijnwereld het hoog aangeschreven diploma Professioneel Gastronoom-Sommelier niveau 3. Deze wijn-spijs certificaten werden in De Echoput te Apeldoorn uitgereikt door founder Peter Klosse, Edwin Raben van Edwines.com en Anja Vondenhoff (…)

 

Weinakademiker en werkzaam als wijndocente bij De Academie voor Gastronomie en bij Aventus.

 

Smaakprofessor Klosse was zeer te spreken over de kwaliteit en inzet van de groep en zette de gediplomeerden letterlijk in het zonnetje op het bordes van zijn hotel. Aansluitend werd er een gastronomische 4-gangenlunch geserveerd. Deze was samengesteld op basis van de smaken van vier geselecteerde wijnen van Pays d’Oc IGP.

Speciale award

Tijdens de uitreiking werd Lotte Veneman, werkzaam als sommelier bij restaurant de Nederlanden* extra gehonoreerd. Zij ontving een speciale aanmoediging omdat zij volgens de docenten van De Academie voor Gastronomie een Nederlands wijn-spijs boegbeeld in wording is. Veneman behaalde haar diploma dan ook met gemiddeld een 9. In totaal ontvingen 33 vakmensen hun diploma tijdens deze middag. Vele van deze personen zijn werkzaam in de Nederlandse tophoreca. De lijst met restaurants waar de gediplomeerden werkzaam zijn was ook dit jaar weer indrukwekkend met o.a.: Bolenius, Pure C, Bij Jef, Boreas, Callas, Ciel Bleu, Cordial en dus De Nederlanden.

Het menu van de lunch stond in het teken van de wijnen van Pays d’Oc IGP. Klosse en zijn brigade hadden, na een uitgebreide proefsessie samen met de nieuwe chef-kok van De Echoput Peter Paul van den Breemen een interessante 4-gangenlunch samengesteld. In het menu werd verassend gekozen om de Pinot Noir te serveren bij het tussengerecht met vis. Daarnaast werd de hout gelagerde Zuid-Franse Chardonnay gecombineerd met de lokale geitenkaas uit het nabij gelegen Stroe.

Over De Academie voor Gastronomie

De Academie voor Gastronomie biedt diverse cursussen en trainingen over wijn, koken, smaak en gastronomie aan. Hun missie is om de kennis op het gebied van smaak en het combineren van wijnen en gerechten te bevorderen. De diploma’s van De Academie voor Gastronomie worden uitgegeven door het Centraal Instituut voor Gastronomie Examens (CIGE). Voor de wijndiploma’s werken zij samen met de Wine & Spirit Education Trust (WSET) in London. Gangmaker van De Academie voor Gastronomie is Peter Klosse. In 2004 is hij gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht op zijn Smaakstijlenconcept en als lector Gastronomie verbonden aan de Hotelscholen van Leeuwarden en Maastricht. Tevens is hij de schrijver van de meest gebruikte boeken op dit gebied, zoals Het Proefboek, de essentie van Smaak en Aan de Slag met Wijn. Eind 2013 is Klosse’s nieuwste boek The Essence of Gastronomy; understanding the flavor of foods and beverages verschenen in de Verenigde Staten. De 4 opleidingen die het meest gevolgd worden zijn:

•           Professioneel Gastronoom-Sommelier niveau 3: Gaat over wijn (WSET-level 3), gastronomie (wijn & spijs), sommelier gebied (samenstellen wijnkaarten en -arrangementen) en management (prijsbeleid).

•           Gastronoom-Sommelier niveau 2: Ditzelfde type opleiding geeft De Academie voor de Gastronomie ook op niveau 2.

•           Fast Track Opleiding: Hierin wordt de WSET-level 3 cursus super snel gegeven. In 3 dagen wordt de theorie en de proeftechniek behandeld.

•           Turbo-opleiding: Een opleiding voor hobbyisten / semi-professionals die zich willen specialiseren op kookgebied, onder leiding van meesterkok Theus de Kok.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl