Nieuwe KLM Crown Lounge | innovatief, groot, luxe en chique

Tijdens een sneak preview voor enkele geselecteerde journalisten toonden Eelco van Asch, Senior Vice President Hub Operations Schiphol en Mijke van Ballegooijen, Director Customer Experience de nieuwe KLM Crown Lounge voor non-Schengen. ‘Met de opening van de lounge bieden we niet alleen meer ruimte, maar ook een verbeterd serviceconcept. Het serviceniveau is echt een stapje hoger dan voorheen, de lounge wordt een bestemming op zich.

Daarmee zegt de zichtbaar trotse Van Asch geen woord te veel. De journalisten mogen na een intensieve controle op identiteit en bezittingen door de personeelsingang naar binnen, waarna we snel arriveren op de Holland Boulevard. Hier ligt tussen gate E en F de nieuwe KLM Crown Lounge.

Op de Holland Boulevard zitten de roltrappen naar de entree. Eenmaal boven check je in met je boardingpass, er is geen balie. Wil je een servicemedewerker spreken, dan kun je je aan een servicepaal elektronisch aanmelden, waarna je een link krijgt op je telefoon waardoor de host op de tablet kan zien waar je zit. T.z.t. zal er een geavanceerder systeem zijn via de app, maar nu is speciaal dit systeem ontwikkeld wat bepaald niet eenvoudig is geweest. Na het sturen van je locatie komt de loungemedewerker naar je toe. Eventueel kan de gast ook met de loungemedewerker in een speciaal daartoe bestemde werkhoek gaan zitten.

Deze enorm grote eerste verdieping is verdeeld in drieën: Sea, met douches en naproom. City, met een groot buffetrestaurant, en Polder om te werken. Polder is ook rustgevend groen gedecoreerd.

De naprooms kunnen gereserveerd worden voor 3 of 5 uur, dan kan via de app net zoals de douches.

In Polder zit ook nog een kleiner buffet, een groot aantal werkplekken met stopcontacten, een mini-bioscoop/televisieruimte en sofa’s. Personeel komt ook langs met hapjes en een nieuw element is live cooking.

De derde verdieping heet Sky. Het komende half jaar is alles nog gratis, maar vanaf de officiële opening in de zomer gaat KLM daar betaalde services aanbieden. Uit onderzoek is gebleken dat reizigers behoefte aan keuze hebben. Net zoals er behoefte was aan naprooms.

Er komt een bar en een restaurant op sterrenniveau, maar de prijzen zullen niet sterrenhoog zijn. Signatuur is van Joris Bijdendijk. In de keuken is aandacht voor het Nederlandse aspect, net zoals in de aankleding van de lounge, die overigens 2500 gasten per dag kan verwerken. 75% van de gasten is ‘hub’ en voor hen moet het bezoek aan de lounge het gevoel geven dat ze ook in Nederland zijn geweest. Er komt ook nog een kaaskamer en private vergaderzalen die gereserveerd kunnen worden. Ook is er mogelijkheid tot private dining.

De Crown lounge heeft ramen met uitzicht op de gates en een terras op de derde verdieping. Beiden zijn natuurlijk een verademing voor rondreizende zakelijke gasten.

Met de nieuwe Crown lounge opent de KLM niet alleen een van de grootste lounges ter wereld (6800 m2), maar ook een van de meest luxueuze en comfortabele.

Op dit moment is alleen het polder gedeelte en de bar open. De Grand Opening is medio 2019. De Crown loung is vrij toegankelijk voor Sky Elite en Businessclass reizigers. Flying Blue Silver zal net zoals voorheen een bedrag moeten bijbetalen. Nieuw is dat de Crown Lounge ook toegankelijk is voor betalende passagiers. Dat zal – afhankelijk van de duur het verblijf – tussen de vijftig de vijfenzestig Euro gaan kosten en dan kun je een paar prachtige uren gaan beleven.

Super!

 

Charlotte van Zummeren

De wijnkaart van de bar is vanaf de grand opening beschikbaar.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl