No House Wine

Wijn voor het goede doel? Er zijn wijnrecensenten die daarbij een wenkbrauw optrekken. Toch zijn er met de opbrengst van het No House Wine initiatief inmiddels 60 huizen gebouwd voor aidswezen en ontheemden in Zuid-Afrika. No House Wine levert per fles een bijdrage aan mensen met ‘No House’. De Nederlandse stichting HomePlan zorgt voor de realisatie. No House Wine introduceert nu, in samenwerking met Stellar Organics, biologische wijnen.

Er zijn twee varianten ontwikkeld die sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Een Chenin Blanc Sauvignon en een Shiraz. De wijn is vegetarisch, dat wil zeggen dat er geen dierlijke eiwitten worden gebruikt bij het klaren van de wijn. De wijn is eveneens Fair for Life; voor de wijnarbeiders worden sociale progamma’s opgezet zoals scholing en transport.

Krankzinnige kip

Op de site van No House Wine krijg je de beginselen van de Zulu keuken mee. Krankzinnige kip met Dombolo of Zulu Popey Spinazie; het is een selectie van de Zulu volkskeuken zoals die vandaag nog bestaat in Zuid-Afrika. De recepten zijn een ’bedankje’ van de Zulu oma’s die geholpen zijn met het No House Wine project www.nohousewine.nl/zuluchefs.

Elke fles is een baksteen

Voor elke fles no House Wine die je koopt geeft je een baksteen terug aan Zuid-Afrika. En voor elke fles vonkelwijn twee bakstenen. Een baksteen heeft de waarde van € 0,25. Het initiatief heeft tot nu € 160.000,- opgeleverd voor Stichting HomePlan heeft het CBF keurmerk. De projecten in Zuid-Afrika zijn heel succesvol. De wijn bijdrage gaat rechtstreeks van de importeur naar de stichting.

De wijnen

De wijn zijn in wit en rood en als vonkelwijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. De witte is soepel en rond, de rode heeft koffie, cassis en wat leer in het palatum. Wijn om bij te eten.

Nederlandse goede doelen wijn ‘No House Wine’ is een samenwerking aangegaan met Stellar Organics in Zuid-Afrika om te kunnen voldoen aan de interesse vanuit Duitsland, UK en Zuid-Afrika zelf. Stellar is de marktleider in de UK met biologische wijnen, en heeft een snel groeiende markt in de USA. De verwachting is dat No House Wine ook snel in het buitenland verkrijgbaar zal zijn.

Winkels:

Natuurwinkel, Winkels van Waar, Geschenk met verhaal, Vonkelwijn via o.a. Jumbo Supermarkten. Prijs € 6,95

Meer informatie: www.NoHouseWine.com

Foto: team Coenecoop op Expo Houten 2015: Richard van de Linden, Cees Heikoop en Bram Kamphuis


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl