Oogst Rueda | 2021

Het Spaanse wijngebied D.O. Rueda sluit de oogst af met in totaal 124.534.401 kilo druiven. Dankzij de goede conditievan de druiven wordt verwacht dat wijnjaar 2021 qua mondgevoel en structuur beter zal zijn dan voorgaande wijnjaren. De oogst begon in de nacht van 27 augustus met sauvignon blanc, die sneller rijpt en een kortere cyclus heeft dan andere variëteiten. Een week later, op 2 september, werden de verdejo druiven geoogst, waarbij gelet werd op het evenwicht tussen alcoholgehalte en zuurgraad.

“De druivenoogst is onder goede omstandigheden verlopen. We hebben twee kleine onderbrekingen gehad door regenval, maar ook dat hoort bij het proces,” aldus Jesus Díez de Íscar, technisch directeur van de D.O. Rueda. “Het belangrijkste is dat de kwaliteit van de druiven zeer goed is en dat de wijnen die momenteel bereid worden een heel goede intensiteit hebben, met een nog beter mondgevoel en structuur dan de wijnen van voorgaande jaren”.

In totaal kwamen 124.534.401 kilo druiven in aanmerking voor de druivenoogst binnen de regels van het Consejo Regulador. Hiervan waren 123.813.474 kilo witte druiven, waarvan 87,05% verdejo. “2022 wordt een heel belangrijk jaar voor ons, mede omdat we ook wijnen als ‘Gran Vino Rueda’ op de markt zullen gaan positioneren”, bevestigt Carmen San Martín, voorzitter van de oorsprongsbenaming.

Consejo Regulador: garantie van kwaliteit
Dit oogstjaar telde 1.659 telers met een geregistreerde oppervlakte van 20.611,05 hectare. Er zijn 12 extra mensen in dienst genomen om naast de 7 toezichthouders van de Consejo Regulador de controles uit te voeren. Dit om het vlotte verloop van de druivenoogst te verzekeren en de kwaliteit van de oogst te garanderen.


Rubriek(en):
Geen categorie
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl