Paardenhaas en Cru de Beaujolais

Steakhouse Piet de Leeuw in Amsterdam heeft paardenhaas op het menu gezet. Het horecabedrijf kwam vorige week in het nieuws toen bleek dat er jarenlang paard is verkocht als runderbiefstuk. Vandaag de dag kunnen restaurantgasten gewoon kiezen uit ossenhaas en paardenhaas. Niets is meer verborgen, openheid zegeviert. ‘Maar bijna iedereen wil paardenvlees, die ossenhaas wordt nauwelijks verkocht’, zo laat advocaat Willem Jan Tielemans namens het restaurant weten aan Parool.nl.


Steakhouse Piet de Leeuw kwam in het nieuws na het schandaal met paardenvlees. Het restaurant ontkende eerst dat het paardenvlees serveerde, maar moest na de bevestiging van de leverancier schoorvoetend toegeven dat het al jarenlang paardenvlees verkocht als runderbiefstuk.

Wijnspijstip

Hoofdredactrice dezer site – en een aantal jaren geleden als grachtengorderbewoonster frequent bezoekster van Piet de Leeuw – Charlotte van Zummeren: ‘ik wist niet dat ik daar destijds zoveel paardenvlees heb gegeten, maar de paardenhaas – hoewel blijkbaar destijds verkocht onder de naam ossenhaas – was verrukkelijk. Ze verkochten daar toen een aantal Cru de Beaujolais bij. Zelf viel ik voor hun Fleurie. Paste perfect erbij’.

De onthulling van het restaurant zorgde voor veel reacties De advocaat van Piet de Leeuw, die de woordvoering heeft overgenomen, hierover: ‘Hij heeft van veel vaste klanten telefonisch een hart onder de riem gestoken gekregen. Onder wie veel BN’ers. Er zijn ook mensen die speciaal voor het paardenvlees komen. Maar er is ook een aantal vervelende telefoontjes geweest.’ Het uit de kast komen van Steakhouse Piet de Leeuw heeft inmiddels voor een toename aan populariteit van paardenvlees onder horecakoks gevolgd. Zo zijn volgens de Amsterdamse horecaslager Frans Kaijser ‘wel tien restaurants’ die paardenvlees willen hebben.

Bron: www.missethoreca.nl


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl