Pays d’Oc IGP Café | Opent

Het is alweer bijna de 11e van de 11e, Carnaval barst los onder de rivieren. Maar er valt nog iets te vieren: op 11 november, oftewel ‘singles day’ opent het Pays d’Oc IGP Date Café. Kom langs en vind jouw perfecte ‘single’ druivensoort. Onder het label Pays d’Oc IGP mogen wijnmakers 58 druivenrassen gebruiken, waarvan er 12 op de wijnkaart van dit pop-up café staan. De Poolbar van de Kanarie Club in Amsterdam is het decor van het Pays d’Oc IGP Date Café, waarbij de eerste drie dagen in het teken staan van speeddating.

Ben jij meer een Sauvignon Blanc of Chardonnay persoon? Het DNA van Pays d’Oc IGP ligt in de monocépage wijnen, oftewel wijnen gemaakt van één druivenras. Op de wijnkaart van het Pays d’Oc IGP Date Café ontdek je 12 verschillende druivenrassen. Met behulp van een wijnwegwijzer en advies van een sommelier helpt het Zuid-Franse wijnkwaliteitslabel jou op weg, om je perfecte wijnmatch te vinden, op basis van jouw favoriete druivenras!

Openingsdata- en tijden
Open van donderdag 11 t/m zaterdag 19 november 2022, elke avond van 17:00 – 22:00 uur.
Over Pays d’Oc IGP
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijnkwaliteitslabel en vertegenwoordigt zo’n 1.080 bedrijven en 13.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de helft van de Languedoc-Roussillon streek en is volume marktleider in export van Franse wijnen. Het DNA van Pays d’Oc IGP ligt in de cépage met hoge kwaliteit en diversiteit, die het mogelijk maken om een Pays d’Oc IGP wijn te koppelen aan elke stijl van eten. Pays d’Oc IGP is de Franse marktleider op het gebied van monocépagewijnen, d.w.z. wijnen met één enkele druivensoort. Tot slot is in Nederland 30% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com of www.proefpaysdoc.nl.


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl