Pays d’Oc IGP Female Winemakers Lunch | @Beulings Amsterdam

Toegegeven, het is al even geleden. Half oktober was in hartje Amsterdam de Female Winemakers Lunch van Pays d’Oc IGP. Twee wijnmaaksters uit de Pays d’Oc waren helaas verhinderd. Lidewij van Wilgen bleef bij de oogst en Claude Vialade zat vast op de Amsterdamse grachten. Maar dat mocht de pret niet drukken. Restaurant Beulings zat afgeladen met wijnschrijvers en – bloggers die hun agenda voor de middag hadden leeg geveegd om te genieten van een heerlijke lunch vergezeld door Pays d’Oc IGP wijnen. Alle geschonken Pays d’Oc IGP wijnen kwamen van de hand van een vrouwelijke wijnmaker. Tijdens deze lunch, waar werd genoten van heerlijke wijn-spijs combinaties, werden de gasten geïnformeerd over de rol van vrouwelijke wijnmakers bij het kwaliteitslabel Pays d’Oc IGP uit de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon. Aurélie Charron-Giguet, marketing manager van Alma Cersius gaf een korte presentatie over de trend dat er steeds meer vrouwen in de wijnindustrie werkzaam zijn en hoe Pays d’Oc IGP een grote rol speelt in het ondersteunen van vrouwelijke wijnmakers. De gastenkring bestond uit culinaire journalisten, sommeliers en food, wine & lifestyle bloggers. De lunch werd deskundig in goede banen geleid door Lisja Hu, sommelier en eigenaresse van Beulings Amsterdam. Samen met haar team verzorgde zij een prachtig lunchmenu waarbij de Pays d’Oc IGP wijnen van vrouwelijke wijnmakers goed tot hun recht kwamen.

Zo werd rode poon gemarineerd in het gerecht “Cosmopolitan” met cranberries, zee- en schorregroenten gecombineerd met een Semillon/Vermentino 2018 van Domaine La Provenquiere en de Domaine l’Engarran ‘La Lionne’ Sauvignon blanc 2018. Het volgende gerecht ‘Gift of Cod’ (Gebakken kabeljauw, porcini paddestoelen, rundermerg en peterselie) werd prachtig gepaired met Domaine Valensac, ‘Grand Valensac’ Chardonnay 2018 en Château de Gourgazaud, ‘La Vigne de ma mère’, Viognier, 2017

Het hoofgerecht “Famous Grouse” bestond uit de in het seizoen zijnde korhoender met rozebottel en gestoofde spitskool. De bijpassende wijnen : Les Jamelles, ‘Merlot’, 2017, Château Cicéron, ‘le Jardin des Vignes Rares’, Cabernet franc 2018 én Alma Cersius, ‘Terra Patres’, Syrah/Merlot/Cabernet sauvignon, 2014.

Afgesloten werd met ‘The Perfect Parfait’: een parfait van macadamia en sucadefruit, baba au limoncello en verse pomelo. De Domaine Rives-Blanques, ‘Lagremas d’Aur ‘ Chenin blanc 2016 paste als gegoten.

Na de lunch konden de gasten – met de riem een standje losser – na een gezellige en leerzame middag weer op huis gaan.

Met dank aan team @PitchPR en met name Femke Pruis voor de samenvatting.


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl