Pommery Royal Blue Sky: On the Rocks!

De maandag is voor het wijn journaille de drukste dag van de week. Ergens in het land zijn er dan tastings en vaak ook lunches. Je kunt een week slechter beginnen. Vandaag brengt de maandag ons naar het ronde Fletcher hotel aan de A2 bij Amsterdam. Een rond gebouw met op de zeventiende verdieping een Sky Bar. Vanuit hier kijk je zo een heel eind in de omgeving, ware het niet dat het een grauwe, grijze maandagmorgen is die niet uitnodigt naar buiten te kijken.

Binnen is er ook genoeg te zien. Enorme blokken doorzichtig ijs. Echt ijs, je kunt het voelen. De blokken zijn bedekt met de tekst Pommery Champagne. Dit huis heeft namelijk de Royal Blue Sky champagne ontwikkeld.

Winebusiness.nl spreek aan een rustig tafeltje – ook een DJ maakt deel uit van het feestje vandaag – de speciaal overgekomen Julien Lonneux van Vranken Pommery Monopole. Hij geeft antwoord op de belangrijkste vraag: waarom deze champagne? ‘Different reasons. Pommery is now 180 years old and almost 15 year in de Vranken group. Reason to celebrate and creating a new champagne is our business’. Vranken Pommery is de tweede grootste groep na Moët. Naast Vranken en Pommery zitten ook Heidsieck Monopole en Charles Lafite in de groep.

De tijden veranderen en ook de smaak van en naar champagne ‘people like to drink in different ways now. So we were looking for a champagne on the rocks’. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf een zero dosage Cuvée Louise. Royal Blue Sky is dan wel different cook. De aanzet is zoet, máár het is een champagne die op zijn fruit is gemaakt, het dosage is dan ook aanzienlijk lager dan in bijvoorbeeld Moët Ice (30 ipv 50 g/l)

Het resultaat: een zijdezacht mousserend glas, welriekend naar ananas, lychees en amandel, zacht in de mond en op de tong, een licht vermoeden van witte vermouth en kruidigheid in de smaak. Geurig en fleurig. Geserveerd in grote glazen met veel ijs.

On the rocks

Met nadruk: veel ijs. En dus geen fruit zoals bij de concurrent. Dat heeft dit glas ook niet nodig. Door de lagere dosage is het overbodig de champagne te ‘downgraden’ met citrus. De presentatie in het blauw is vrolijk. Er is kortom goed over nagedacht. Ze weten wel wat ze doen daar bij Pommery.

ChvZ


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl