Port(o) | Summer Wine School

De wijnschool van WOW, Porto’s nieuwe culturele wijk, heeft de Summer Wine School gelanceerd. Van juli tot september kunnen reizigers hier naast workshops en proeverijen nu ook een reeks leermodules volgen. De wijnschool van WOW, dat in Vila Nova de Gaia tegenover het oude stadscentrum van Porto ligt, heeft sinds deze maand een nieuw opleidingsmodel bestaande uit een reeks leermodules. Elke cursus duurt tussen 30 en 45 minuten en wordt in het Engels of het Portugees gegeven. De groepen zijn klein, met een maximum van zes participanten, zodat er voldoende ruimte is voor interactie. De cursussen vinden plaats van maandag tot vrijdag om 11:30 en 15:00 uur. Om 17:30 is er iedere keer een ‘blind tasting’, waarbij de deelnemers hun pas vergaarde wijnkennis kunnen toepassen en testen.

‘’Het idee is dat geïnteresseerden zich in kunnen schrijven voor zoveel modules als ze willen, zonder verplichting om ze allemaal bij te wonen. Het is tenslotte zomer en we begrijpen dat het aanbod licht en ontspannen moet zijn. Het is een kans om meer te leren over het fascinerende onderwerp ‘wijn’. Het is een perfecte manier om de vrije tijd in te vullen bijvoorbeeld tijdens de vakantie. Het programma leent zich er goed voor om als solo-reiziger mensen te kunnen ontmoeten, maar ook als leuke activiteit met vrienden of familie,’’ aldus José Sá, directeur van de Wijnschool.
De thema’s van de verschillende modules zijn gevarieerd, van ‘Hoe proef ik wijn’ en ‘’Ontdek Port’’ tot ‘’Creëer je eigen wijnkelder’’ en ‘’Wijnen uit Noord-Portugal’’. Elke module kost 18 Euro en er is in principe – afhankelijk van de capaciteit van elke sessie – geen reservering nodig.

Ga voor meer informatie over The Summer Wine School naar WOW Wine School


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl