Primum Familiae Vini Duurzaamheidsprijs 2021 | Vioolbouwer Maison Bernard

Matthieu Perrin, President of the PFV: ‘We hadden aanvragen van over de hele wereld en de selectie was moeilijk, maar uiteindelijk vond de jury dat Maison Bernard een schitterend voorbeeld is van voortreffelijk handwerk en het in stand houden van een eeuwenoude ambachtelijke traditie in een familiebedrijf, precies zoals de leden van PFV doen.’ De Primum Familiae Vini zijn verheugd dat Maison Bernard in Brussel, Europa’s oudste vioolmaker, de winnaar is van de PFV-duurzaamheids prijs (van € 100.000) van 2021.

Maison Bernard is een wereldberoemde maker en reparateur van violen en wordt geleid door vader en zoon Jan en Matthijs Strick, beiden beroemd om hun buitengewone kennis en vakmanschap.

Maison Bernard is nu in de weer met de reparatie van een bijna onschatbare Stradivarius uit 1732. Jan is een internationale autoriteit op het gebied van de vioolbouw van de 17e en 18e eeuw en deze prijs zal de publicatie van Jan’s boek over violen vergemakkelijken. Hiervan kan ook de reis van Matthijs naar Chicago om ervaring op te doen met een van ‘s werelds beste vioolwinkels gefinancierd worden.

Onder het motto ‘Familie is duurzaamheid’ – wil PFV onafhankelijke familiebedrijven aanmoedigen om door te gaan hun projecten en om excellentie, generatie-opvolging, sociaal verantwoordelijkheid en duurzaamheid te stimuleren.

NL tekst ChvZ


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl