Prix Taittinger | Jan Smink winnaar

Jan Smink is winnaar van de Prix Taittinger, Jan vertegenwoordigde Nederland voor de derde keer dit jaar. Eerst zouden er de nationale wedstrijden zijn. Jan Smink kwam daar eerder uit als winnaar en door de onmogelijkheid vanwege corona de afgelopen jaren iets te organiseren, werd hij nogmaals uitverkoren Nederland te vertegenwoordigen. De importeur VinVinWines organiseerde afgelopen november een feestelijke avond in Parkheuvel in Rotterdam om e.e.a. luister bij te zetten. Een paar maanden later hoort Smink bij de lijst met Nederlandse winnaars: Lars Van Galen en Jonathan Zandbergen, winnaars van de Taittingerprijs in 2011 en 2014.

Over Jan Smink

Chef en ondernemer Jan Smink werkte in het verleden onder meer als sous-chef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt. Als freelance chef mag hij sinds 2013 driesterrenrestaurant De Librije tot zijn opdrachtgevers rekenen.

In september 2018 opende hij zijn restaurant Smink in Wolvega, waar hij zijn liefde voor Friesland laat spreken op het bord door te koken met veelal Friese producten. Zijn gerechten zijn extra onderscheidend doordat sommige gerecht-onderdelen met 3D-voedselprinters worden gemaakt. Restaurant Smink is aangesloten bij restaurantvereniging Alliance Gastronomique.

Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland en kwam meermalen voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or. In 2020 behaalde hij voor Nederland de derde plaats in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International.

Foto: Frank Laurentius, Jan Smink en Corinnne Hofland bij de prijsuitreiking in London


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl