Programma | Wine Paris 2025: 10, 11 en 12 februari

Van 10 t/m 12 februari 2025 staat Parijs in het teken van Vinexposium’s iconische evenement, de Wine Paris, de unieke wereldwijde zakelijke hub voor de hele wijn- en gedistilleerd-industrie. Deze 6e editie zal meer dan 5.300 exposanten uit meer dan 50 landen verwelkomen, met 50.000 bezoekers uit 140 landen en meer dan 130 lezingen in het kader van de Academy, die nog inspirerender belooft te worden dan ooit. De Academy is uitgegroeid tot een vast onderdeel van de vakbeurs en verwelkomt dit jaar 250 toonaangevende internationale experts voor een uitgebreid conferentieprogramma over de onderwerpen die de sector bezighouden bij het versnellen van veranderingen.

Academie

Met meer dan 130 trainingen en lezingen met 250 sprekers uit de wijn- en gedistilleerdsector, belooft de Academy gevarieerd en inzicht gevend te worden. De lezingen, conferenties, paneldiscussies en masterclasses gaan over belangrijke thema’s in de sector: buitenlandse handel en export, nieuwe kansen en opkomende markten, duurzaamheid en MVO-onderscheidingen, veranderende consumentenpatronen en de smaak voor ontdekking. Dankzij deze relevante en innovatieve inhoud kan Wine Paris fungeren als een drijvende kracht achter het versterken van de industrie.

De 130 masterclasses die op het programma staan, omvatten de volgende highlights:
Internationale handel en export:

 Nieuwe kansen en opkomende markten:
Maandag 10 februari
 Black Stallion from the Balkans
Noord-Macedonië ligt in het hart van de Balkan en herbergt een van de krachtigste en meest karakteristieke rode wijndruiven: de inheemse Vranec of ” Black Stallion”. Door Thomas Brandl, deskundige op het gebied van Zuidoost-Europa.
 Zaal 2 – The Masterclasses – Hal 4 – 10:00 – 11:00 uur

 Why Napa Valley? Global Interest in America’s Premier Wine Region
Masterclass gepresenteerd door Patrick Schmitt, hoofdredacteur van The Drinks Business met Florence Cathiard, eigenaar van Cathiard Vineyard, Jean-Charles Boisset, eigenaar van Boisset en Carlton Mccoy MS, Chief Executive van Heitz Cellar en Demeine Estates in de Napa Valley, en van Château Lascombes (Margaux).
 Zaal 2 – The Masterclasses – Hal 4 – 12.00 – 13.00 uur

Woensdag 12 februari
 All Eyes on Africa, Why Now?
Door Chinedu Rita Rosa, directeur en oprichter van Vines by Rosa
Met een presentatie van succesvolle wijnen voor de Afrikaanse markt.
 Zaal 2 – The Masterclasses – Hal 4 – 12.00 – 13.00 uur

 Duurzaamheid en MVO-keurmerken:
Maandag 10 februari
 Rooted in Sustainability – Exploring Sonoma County
Gepresenteerd door Bree Stock, Master of Wine, met Kim Stare Wallace, president van het Californische familiebedrijf Dry Creek Vineyard.
 Stand H245 – Hal 4 – 10:30 – 11:30 uur

Policies Supporting Agroecological Transition & Regenerative Practices in Viticulture
door Moët Hennessy. Een institutioneel evenement met vertegenwoordigers van de overheid, de wijnwereld en agro-ecologische initiatieven.
 Zaal 7 – Persconferentieruimte – Hal 4 – 17.00 – 19.00 uur
Alleen op uitnodiging

Dinsdag 11 februari
 One Year of Fair for Life Commitment: Review and Perspectives for Mouton Cadet Door Jérôme Aguirre, Directeur Wijnbereiding & Vins Mouton Cadet en Véronique Hombroekx, Chief Executive van Baron Philippe de Rothschild.
 Zaal 7 – Persconferentie – Hal 4 – 14.00 – 15.00 uur

 Veranderende consumentenpatronen:
Maandag 10 februari
 Is Alcohol-Free the Future of Restaurants?
Time Out-conferentie, met Benoit d’Onofrio en Antoine Besse
 Zaal 4 – Speakeasy – Hal 5.2 – 12:00 – 13:00 uur

Dinsadg 11 februari
 Reaching Zillennial Consumers: New Rules of Engagement
Coferentie door Mark Barden, wereldwijd merkstrateeg en medeoprichter van EatBigFish consultancy en Honore Comfort, vicevoorzitter internationale marketing voor California Wines en wijnmarketingstrateeg
 Zaal 5 – Let’s Talk About Wine! – Zaal 7.2 – 17.30 – 18.30 uur

 Proeven en ontdekken:
Maandag 10 februari
 A World of Possibilities: The Richness of Vinho Verde
Masterclass onder leiding van Tiago Macena, conferentiespreker van Vinhos Verdes
 Zaal 3 – Masterclasses – Hal 4 – 18.00 – 19.00 uur

Dinsdag 11 februari
 A Journey Through South Korea’s Traditional Spirits, met K-Spirits!
Masterclass verzorgd door Heon Bae Jeong, oprichter van HB Jeong Liquor en docent aan de Chung-Ang Universiteit
 Zaal 4 – Speakeasy – Hal 5.2- 12.00 – 13.00 uur

 Balasto Vertical Tasting, The Iconic Uruguayan Wine and Reflection of Garzón’s Identity
Hoogwaardige proeverij van Balasto 2016, 2017, 2018, 2020 en de nieuwe versie van 2022, samengesteld door Charlie Arturaola, BODEGA GARZÓN Meestersommelier en Christian Wylie, Chief Executive van BODEGA GARZÓN.
 Zaal 1 – Masterclasses – Hal 4 – 14.00 – 15.00 uur

Het conferentieprogramma Let’s Talk About Wine! staat onder wetenschappelijk beschermheerschap van de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV).

De masterclasses van de Academy kunnen vanaf nu hier online worden bekeken
Ga voor meer informatie naar de Wine Paris website en de mediasectie
Om foto’s van de 2024 editie te bekijken, klik hier

Over de Wine Paris
De Wine Paris is het jaarlijkse evenement voor internationale wijn- en gedistilleerdprofessionals. Het wordt halverwege februari gehouden, in een belangrijke periode van het jaar, en heeft als doel een samenhangend centraal punt te bieden voor spelers uit de sector, met een uitgebreid, relevant en compleet aanbod van producten die wijn en gedistilleerde dranken producerende regio’s over de hele wereld in de schijnwerpers zetten.

Over VINEXPOSIUM
Vinexposium biedt een samenhangend middelpunt voor elk onderdeel van de wijn- en gedistilleerdindustrie door een verscheidenheid aan relevante eventformats te organiseren, het hele jaar door en over de hele wereld. Door exposanten en bezoekers samen te brengen op 8 vakevenementen per jaar, fungeert Vinexposium als bondgenoot van de branche, gericht op het ontwikkelen van het verkoopbereik.
Vinexposium, creating momentum


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl