Puklavec Family Wines | kwaliteit uit Slovenië

De familie Puklavec maakt sinds 1934 wijnen in Jeruzalem Ormož, een gebied in het noordoosten van Slovenië. Door de glooiende heuvels en uitgestrekte terrassen krijgen de druiven er heel wat zonuren. Werken met machines is op de steile hellingen geen doen, dus worden de druiven  met de hand geoogst. De wijnen van Puklavec Family Wines zijn door hun frisse, fruitige smaak toegankelijk voor iedereen en geschikt voor elk moment.

Puklavec heeft meer dan tien witte druivenrassen voor witte wijn, waaronder sauvignon blanc, pinot grigio, welschriesling, de lokale druif šipon (furmint), traminer, chardonnay en pinot blanc. Hiermee produceert het wijnhuis verschillende stille en mousserende wijnen die wereldwijd worden verkocht. Zo maakt de familie onder de naam puklavec&friends toegankelijke wijnen voor iedereen, met een frisse instapwijnen bestemd voor de supermarkt (Popular Premium). De ‘makkelijke’ kwaliteitswijnen van puklavec&friends zijn al twee keer uitgeroepen tot supermarktwijn van het jaar. Daarnaast is er ook nog een range gastronomische wijnen voor de horeca onder de naam Seven Numbers.

De vele zonuren en koele nachten, goed voor de aroma’s, maken het Sloveense gebied Jeruzalem Ormož het meest geschikt voor witte wijn. De wijnen van Puklavec&friends zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

De puklavec&friends Sauvignon Blanc – Pinot Grigio is fris en aromatisch, met de smaak van geurige passievrucht en citrus. De witte wijn is fris en droog en lekker bij salades, vis en asperges. De droge, witte wijn puklavec&friends Sauvignon Blanc – Furmint bestaat uit sauvignon blanc waaraan de typische Sloveense furmint is toegevoegd.

Wijnhuis Puklavec produceert ook soepele rode wijnen. De druiven zijn afkomstig van de heuvels van Negotino in Macedonië: een bergachtig gebied met wijngaarden op zo’n 280 meter hoogte boven de zeespiegel.

Deze wijn heet puklavec&friends Cabernet Sauvignon – Merlot. Een stevige,  en soepele wijn. Gekoeld komt deze het best tot zijn recht.

Over Puklavec Family Wines

De geschiedenis van Puklavec wjinen begint in 1934 in Slovenië. Martin Puklavec had een visie: samen met zijn familie en lokale boeren de allerbeste wijnen maken. Zijn zoon, Vladimir Puklavec en diens dochters Tatjana en Kristina zetten met dezelfde vastberadenheid en passie de filosofie van hun (groot)vader voort. Puklavec Family Wines worden geproduceerd onder de appellation Stajerska Slovenia. Dit gebied biedt het perfecte microklimaat voor de druiventeelt. Het resultaat is elegante wijnen, gemaakt met aandacht voor detail, balans en even expressief als het landschap van de glooiende wijngaarden.
In samenwerking met zo’n driehonderd lokale boeren en 150 werknemers in de wijnkelder in Ormož en Ljutomer levert de familie Puklavec een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in deze relatief arme regio van Slovenië. Met twee kelders met een totale capaciteit van elf miljoen liter streeft Puklavec Family Wines naar een productie van vijf miljoen liter wijn per jaar die naar veertien landen wereldwijd wordt geëxporteerd. Dit maakt Puklavec tot één van de grootste wijn-producerende families van Europa.

Bron: persbericht

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl