Urban Sushi restaurant | Sushi San

Zeistenaren en sushi-fans kunnen vanaf deze week aan de Panweg terecht in het nieuwe urban sushi-restaurant Sushi San. De zaak is uniek ingericht met een combinatie van modern design en traditionele Japanse elementen zoals grote houten kolommen, rijstpapieren lampen en tekeningen van koi karpers. Het concept is all-you-can-eat, maar let op: je betaalt extra voor wat je laat staan.

Eigenaar Nyls Wang kijkt uit naar de opening van zijn zaak, wat door corona al een jaar is uitgestelt. ‘Zeist is een mooie gemeente en ik wil gasten hier heel graag kennis laten maken met ons moderne all you can dine sushi restaurant. Bij ons kun je onbeperkt en betaalbaar genieten van een eigentijdse Japanse keuken, en staat tegelijkertijd service en kwaliteit hoog in het vaandel.’

Het restaurant is ingericht met natuurlijke materialen zoals eikenhout, natuursteen en veel glas. Ook werkten de interieurontwerpers van Horeca Sfeermakers met strakke vormen en een moderne stijl. De urban sfeer wordt gecreëerd door het gebruik van grote hangplanten en bomen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de intieme sfeer in Sushi San wordt gewaarborgd. Zo valt het nauwelijks op dat deze zaak wel 275 gasten binnen en 90 gasten buiten kan verwelkomen. Een ander bijzonder element aan Sushi San, is het all you can eat concept (exclusief drankjes). Voor een vaste prijs per gast mogen er elke ronde vier gerechtjes worden besteld. Er is een maximum aantal rondes, afhankelijk van het no spillingsbeleid. En: teveel besteld wat je niet op kunt, dan moet je extra betalen.

Signature dishes en klassiekers
Het talent en het enthousiasme van de nieuwe sushi chef Nam Yue straalt van de menukaart af. Zo wordt er gewerkt met wagyu beef, truffel en kwalitatief hoogstaande sashimi. Dit authentieke rauwe visgerecht, bereidt met frisse smaken en verse kruiden, is één van de specialiteiten van de chef. Hierover zegt hij: ‘Ik houd van ingrediënten als yuzu en lime. Met frisse zuren kun je de smaken van de gerechten omhoog brengen. Dat kan bijvoorbeeld erg goed bij zalm, zeebaars en sint- jakobsschelpen. Daarnaast houd ik erg van gegrild vlees, zoals ossenhaas qubes met sake-sojasaus van de teppanyaki. Of mijn favoriet; beef tataki met een yuzu ponzu saus.’ Voor visliefhebbers zijn er ook bijzondere creaties, zoals geflambeerde zeebaars met een crème van uien, avocado en komkommer. Naast deze prachtige gerechten, vind je ook genoeg klassiekers op de kaart, zoals de California roll, spicy crispy ebi roll, hotbowls en spicy prawns.

Ondergetekende heeft een en ander mogen proeven en was verrast door de kwaliteit, die echt een reden is om er langs te gaan.

Op de drankenkaart worden gasten ook weer verrast door een combinatie van klassiekers en nieuwe producten. Zo is er keuze uit goede witte en rode appellation wijnen, mooie cocktails, Japanse speciaalbieren en streekbieren, saké’s en bijzondere Japanse whisky’s.

Eigenaar Nyls Wang heeft namelijk nóg iets bijzonders toegevoegd aan de restaurantbeleving. Ze zijn één van de eerste zaken in Nederland die hun bediening laat ondersteunen door robots. Wang zegt hierover: ‘De robots zullen niet onze medewerkers gaan vervangen maar juist ondersteunen zodat onze medewerkers extra service en aandacht aan de gasten kunnen geven.‘ De robots krijgen een eigen persoonlijke naam en vormen zo onderdeel van het Sushi San-team. Zo wordt een avondje Sushi San een unieke ervaring.

Over Sushi San
Voor reserveringen en meer informatie ga naar Sushi San

Er is volop gratis parkeerterrein voor het restaurant.


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl