Special Wines | Truffellunch @Amsteltuin

Een nieuwe loot aan de nationale wijnwinkelstam is Special Wines. Online al actief en nu ook met een stenen winkel aan de Marathonweg in Amsterdam. Special Wines organiseerde de laatste zaterdag en zondag van november een voortreffelijke truffellunch in wijngaard de Amsteltuin.

Specialwines.com verkoopt wijnen van kleinschalige, gepassioneerde wijnimporteurs. Een Special Wine, zo vertelt de site van Special Wines zelf, komt van een boutique producent: kleine oplage, groot hart, hoge kwaliteit.⁠ Wijnboeren die dagelijks in hun eigen wijngaard staan, zelf de wijn maken en bottelen. Special Wines van Frederik Boer heeft een winkel op de Marathonweg in Amsterdam, die is zo’n succes dat zelfs – of juist – de Playboy er een lovend artikel aan wijdde.

Ideeën heeft voormalig beddenspecialist en -handelaar Frederik genoeg. Hij komt graag en vaak in Italië, vooral in Piemonte, en zo ontstond het idee om in het najaar een truffellunch te organiseren. Locatie wordt de Amsteltuin in Amstelveen. Deze wijngaard doet aan ouderenzorg én verhuurt kamers via Airbnb in de woning van de voormalige eigenaar. Zo heeft Frederik de Amsteltuin leren kennen. In het aanpalende hoofdgebouw is genoeg ruimte te huur voor een lunch voor ruim 40 personen. Op zaterdag nodigt hij dan nog ook pers uit.

Enthousiast en monter verwelkomt hij iedereen en laat het menu en de truffels zien. Die truffels heeft hij die week hoogstpersoonlijk in Piemonte gehaald, wat met het slechte weer nog niet eenvoudig was. Hij houdt de hele lunch z’n mondkapje op, net zoals de twee obers die erg op elkaar lijken. In de keuken staat de chef van de Klepel die een feestje van de gerechten maakt.

Carne crudo truffato, tartaar met ei en truffel, opent het bal. Mooie, smakelijke lunchentrée. Deze wordt gevolgd door pasta met room en truffel. Parelhoender met truffel is het hoofdgerecht, de geuren van de gerechtjes zijn onweerstaanbaar, net zoals de smaak. Als vierde gerecht komt een lepel van gorgonzola dolce, precies op temperatuur.

Erbij schenkt Special Wines wijnen uit Piemonte die allemaal uit zijn eigen toko komen. Nebbiolo van Cecilia Monte bijvoorbeeld en DOC Boca bijvoorbeeld. Een kleine DOC Piemonte van nebbiolo aangevuld met valdespino en bonarda. Deze DOC Boca komt van Barbaglia en is gehuld in een mooie asymmetrische fles en is fruitig en sappig. Barbaglia maakt ok een mooie aromatische Bianco Lucine van de onbekende erbaluche.

Buiten was het rotweer, maar binnen was het feest met deze truffellunch. De Dolce moest ondergetekende helaas missen. Haar auto stond vast in het weiland, maar met hulp van de twee obers belandde deze toch weer op het asfalt. Nogmaals mijn dank!

Het was een memorabele lunch.

 

Charlotte van Zummeren

 

Voor informatie over de wijnen: www.specialwines.com

 

Foto @CvZ: Frederik Boer met de truffels uit Piemonte


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl