Dutch Tulip Vodka mag | Rechter geeft La Tulipe & Gort geen gelijk

You win some, you loose some. Dat lijkt nu van toepassing op Gort. De rechtszaak van 2 weken geleden heeft hij verloren. De opmaak van de fessen van Dutch Tulip Vodka lijken niet teveel op de La Tulipe wijnen van Ilja Gort. Dat heeft de rechter vandaag geoordeeld. De rechter is van mening is dat het woord ‘tulipe’ of tulp door iedereen gebruikt moet kunnen worden.

Eerder bericht:

Vorig jaar werd hij nog zelf voor de rechter gedaagd inzake ZoMerlot, een zaak die hij overigens won. Dit keer daagt Gort de Katwijkse destilleerderij Clusius Heritage van de neven Bart Bouter en Joris Putman. De flessen van hun Dutch Tulip Vodka lijken te veel op die van de wijnen La Tulipe van Chateau De La Garde, het bedrijf van Ilja Gort.

Maandag 16 juli diende een door het bedrijf van Gort aangespannen kort geding tegen de Katwijkse destilleerderij Clusius Heritage van de neven Bart Bouter en Joris Putman, waar de Dutch Tulip Vodka wordt gemaakt. De wodka is sinds eind vorig jaar op de markt, na een productieproces van drie jaar. La Tulipe bestaat sinds 1996.

De flessen zouden volgesn Gort teveel op elkaar lijken, onder meer door het gebruik van een tulp en het woord ’tulip’ dat prominent op de fles staat.

Twitteraar Bert van Loon herinnert Gort aan het Franse La Tulipe witbier, een merk waar hij nooit eerder tegen procedeerde en stelt de vraag: waarom niet?

Bron: AD.nl, Telegraaf.nl

 

foto: de highen Dutch Tulip Vodka


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl