Restaurant Nazka | Mondiaal, Peruaans en doordacht

Maak kennis met NAZKA anno 2025 en hoe het restaurant zich verder ontwikkelt, een evolutie die zich zowel in het glas als op het bord manifesteert. NAZKA had in 2019 een vliegende start met lovende reviews in Het Parool (9+!), Volkskrant en NRC. Twee jaar na de komst van chef Koosh Kothari en sommelier Alessandro Tondini is het nu tijd voor een volgende stap, waarbij NAZKA enerzijds haar vleugels uitslaat en anderzijds haar roots trouw blijft. Ook de wijnkaart van NAZKA heeft een karakteristieke impuls gekregen en leunt sinds dit voorjaar op twee pijlers: avontuurlijke ontdekkingen uit onbekende Zuid Amerikaanse regio’s naast sympathiek geprijsde klassieke gebieden en klinkende hand in hand in een per land gestructureerd overzicht van 400 wijnen.

Wat de Peruaanse keuken bijzonder maakt is de onwaarschijnlijke vermenging van Afrikaanse, Spaanse, Chinese, Japanse en inheemse invloeden en natuurlijk ook de ongekende biodiversiteit. NAZKA gaat nu verder op dit pad van culturele diversiteit en dat is niet zo vreemd met een chef die geboren is in India. Verwacht dus bijvoorbeeld een vleugje India en een snufje Nederland in de fusion keuken van NAZKA. Tegelijk blijft NAZKA Peru trouw en dat kan bijna niet anders met een chef die onder leiding van Virgilio Martinez van Restaurant Central in Lima (in 2023 nummer een van de wereld) het metier heeft geleerd.

Terwijl de culinaire benadering de wereld verkent, zoekt de wijnselectie juist de verbinding met de Zuid-Amerikaanse wortels. Onder leiding van Alessandro Tondini – recent bekroond tot Sommelier van het Jaar door Proefschrift Wine Professional – herontdekt NAZKA de rijkdom van het continent. Naast een indrukwekkende en toegankelijk geprijsde internationale wijnkaart, nodigt Alessandro je uit voor een unieke proeverij van zeldzame pareltjes uit Peru en Bolivia, wijnen die zelden op Nederlandse tafels verschijnen maar die je tijdens een bezoek aan NAZKA zult ontdekken. NAZKA nodigt je graag uit om de nieuwste expressie van NAZKA te ervaren: Peruaanse cuisine met een mondiale twist, gepaard met wijnen die ons terugbrengen naar de essentie van Zuid-Amerika.

Over

Koosh Kothari, geboren in India, emigreerde op jonge leeftijd naar Peru en genoot zijn opleiding aan de Le Cordon Bleu (Lima). Hij werkte voor Virgilio Martínez, eerst bij Central en daarna bij Mil. Koosh werkte ook bij Kjolle (van de vrouwelijke chef van het jaar Pia León), en tenslotte als sous-chef bij Merito, de nieuwe grote belofte in Lima, voordat hij naar Amsterdam kwam.

Alessandro Tondini, geboren in Sicilië en opgegroeid in Lombardije, Italië, heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een coming man in de Nederlandse gastronomie. Bij NAZKA groeide hij razendsnel naar zijn huidige rol als maître-sommelier. Alessandro studeert nu WSET Level 4 en heeft de ambitie om ooit master-sommelier te worden.

Raul Lansink is een veelzijdige ondernemer die zijn sporen heeft verdiend in de digitale en marketingwereld. Hoewel hij op jonge leeftijd Latijns Amerika verliet, bleef Peru altijd aanwezig via de kookkunsten van zijn moeder en grootmoeder. Na zijn carrière in de marketing en consultancy voelde Raul zich weer aangetrokken tot deze roots, wat ertoe leidde dat hij Amsterdams eerste fine dining Peruaanse restaurant oprichtte.

 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl