Restaurants Lastage en Lazuur | Openen winkel met Anfors Imperial

Als horecaprofessionals werken de teams van het Amsterdamse sterrenrestaurant Lastage en zusje Lazuur al jaren samen met wijnimporteur Anfors Imperial. Chef Rogier van Dam en zijn partner Elise Moeskops kennen Hans Bijvoets sinds de oprichting van Anfors in 2002. De liefde voor het vak bracht hen destijds samen. Diezelfde toewijding zorgt er nu voor dat de Amsterdamse Helmersbuurt wordt getrakteerd op een verrassende wijn- en delicatessenwinkel. Vanaf vandaag is er een pop-up in de Bosboom Toussaintstraat waar wijnliefhebbers en fijnproevers vijf dagen per week terecht kunnen. “Er ontstaat ook moois door Corona. We houden van ons werk en doen er alles aan mensen te blijven verrassen met heerlijke wijn en lekker eten”, aldus Elise Moeskops en Hans Bijvoets.

Een uitgelezen kans op het juiste moment

Het kwam allemaal samen. Hans: “De wens om buiten de gebaande paden samen te werken was er al, de huidige situatie vraagt ook om creativiteit. De verhuurder van de leegstaande winkel gaf ons de kans om zes weken te laten zien wat we kunnen. Vandaar de ‘pop-up’ insteek. De chefs van Lastage en Lazuur doen niets liever dan ambachtelijk koken, onze wijnen staan bij hen op de kaart. De energie was goed, het plan was zo gemaakt. Afgelopen woensdag ontvingen we de sleutel en datzelfde weekend draaiden we proef. Vandaag, woensdag 18 november, gaan we officieel open.”

Deskundig advies en een uitstekende selectie

De winkel is vijf dagen per week geopend: van woensdag tot en met zondag van 11 tot 19.30 uur. De ruim 200 vierkante meter is gevuld met huisgemaakte paté, ossenworst, soep en gerookte zalm, aangevuld met de ambachtelijke kazen van Bourgondisch Lifestyle, eerlijk brood van bakkerij MAMA, verse noten van Gotjé en ander lekkers. De meer dan 300 wijnen van Anfors Imperial komen uit toonaangevende wijngebieden in Europa. Elise: “Samen vormen we Lafors, een team met productkennis en gastvrijheid als uitgangspunt. Ons doel nu is de favoriete wijn- en delicatessenwinkel in de Helmersbuurt te worden.“

Een gastronomische winkel met goede service

Naast deskundig advies van de sommeliers en vinologenook over glaswerk, bewaarwijnen, schenktemperatuur, samenstellen van geschenkpakketten kunnen bezoekers ook kiezen de wijnen en delicatessen thuis te laten bezorgen. Online bestellen via de site om vervolgens af te halen in de winkel is ook mogelijk.

Lafors, wijn- en delicatessenwinkel

Bosboom Toussaintstraat 62-H
1054 AH Amsterdam
020 7722 399
info@lafors.shop

Lafors

wo/zo 11-19.30

 


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl