Recensie | 12 x wijn weekendje weg in NL

Tegen het einde van het jaar komen er altijd wijn- en kookboeken uit. De herfst is de tijd om te recenseren. Deze maand verscheen 12 x wijnweekendje weg in NL, 300 pagina’s met een soepele cover. Een boek om makkelijk mee te nemen. Op de cover staat ook gelijk wat erin staat: 12 provincies, 129 restaurants, 92 hotels, 12 geheime adresjes en 55 wijngaarden.

Het boek is onderverdeeld in 12 hoofdstukken waarin per provincies de wineries en de hotspots van eten, drinken, slapen en anderszins worden besproken. Van Friesland tot Noord-Holland, van Flevoland tot Noord-Brabant, overal wordt wijn gemaakt en kun je lekker eten en slapen. Speciale tips van meer of minder bekende wijnprofessionals én geheime adresjes completeren het geheel.

12 x wijnweekendje Weg in NL is prettig gelardeerd met vele foto’s en leest lekker vlot weg. Na de hoofdstukken met de provincies volgen nog hoofdstukken over de gastronomie in Nederland met uitleg van verschillende sommeliers. Ook de meest gebruikte druivenrassen in NL komen aan de orde – Stan Beurskens licht toe, gevolgd door de seizoenen in de wijngaard en een verklarende woordenlijst.

12 x wijnweekendje weg in NL is gewoon een hartstikke leuk en informatief boek.

Peetra van der Knaap is naast Register Vinoloog ook auteur. Met een voorliefde voor Nederlandse wijn bezoekt ze geregeld wijngaarden in eigen land. Met 12X Wijn Weekendje Weg in NL wil zij anderen enthousiasmeren hetzelfde te doen. En als fervent bezoeker van culinaire hotspots in alle provincies kan ze het niet nalaten ook de aardigste adresjes prijs te geven.

Charlotte van Zummeren


Rubriek(en):
Recensies
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl