Albert Heijn | Kerst 2020

Albert Heijn is een van de grootste, zo niet de grootste, wijnhandelaar van Nederland. En met deze feestmaanden roert AH zich weer aardig op de Nederlandse wijnmarkt. In de winkels zijn vele aanbiedingen te zien en ook online is er veel te vinden. Van Rioja tot Ripasso, van AH Excellent tot de Australische Rawson’s en van Moscato d’Asti tot aan Chianti Classico. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in het assortiment dat zo goed bedacht is door de Category Wijn van Albert Heijn.

Ook voor feestelijke wijnen kun je dus terecht bij Albert Heijn. En met de gedeeltelijke lockdown is het des te leuker om thuis een goed glas te drinken, en niet alleen met de kerst. Neem eens een kijkje: AH wijn De wijnen die hieronder besproken worden staan online, in de winkels kan het aanbod variëren.

Een groot aanbod leidt tot keuzestress. En dan moet je – als je al iets hebt gevonden – de wijnen ook nog zien te combineren met je kerstgerechten. Vandaar dat Albert Heijn de Wijntips creëerde. Met de Kerst WijnKiezer maak je de beste wijn-spijscombinaties voor de feestdagen. Kies het hoofdingrediënt van jouw gerecht en krijg op basis hiervan een passend wijnadvies. Het is onderverdeeld in wijntips bij gourmet, rundvlees, vis, varkensvlees, gevogelte, wild, lamsvlees en dessert. Een goed middel om niet tureluurs te worden.

Een tip van Winebusiness.nl zijn de wijnen en de crémants van Rodet. De Bourgogne producent maakt meerdere wijnen. Bourgogne is vaak hoger geprijsd, ook door de tegenvallende oogsten van de laatste jaren, maar de prijzen Rodet zijn billijk, tussen de vijf en zeventien Euro. De fluwelen en mineralige Saint-Veran heeft een prijs van € 14,99. De Crémant Brut , een vrolijk en smakelijk bruisend product € 9,99. Hier staan de wijnen van Rodet op een rijtje: Rodet AH De Rodet Chablis 1er Cru Montmains heeft zowel frisheid als een mooie houttoets, een verrassend mooi glas.

Een andere mooie wijn is de Vondeling Babiana AH Vondeling  In de Platters, de wijnkoopgids van Zuid-Afrika, krijgen alle Vondeling-wijnen 4 van de 5 sterren. Vondeling werkt duurzaam, rondom de wijngaarden voert bio-diversiteit de hoofdtoon. De Babiana is een spannende, volle dinerwijn gemaakt van chenin blanc, chardonnay, viognier en grenache blanc. Chique, voor € 10,99 krijg je iets heel moois in het glas.

Uit Chili komt een mooi organisch pareltje: AH Emiliana De makers van deze wijn noemen hun Coyam een big-bodied-red-wine voor bij de grill of stevige gerechten. De wijn heeft een mooie zachte afdronk. Hij komt van wijnhuis Emiliana, de eerste winery in Chili die ervoor koos om biologisch en biologisch-dynamisch te gaan werken. Een prachtwijn € 15,99.

Voor een knisperfrisse en zachte Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc is de Blind River een aanrader. Deze wijn is gedeeltelijk op hout gefermenteerd en dat maakt sauvignon blanc zacht, en dat is wat je merkt. Een wijn met een verhaal voor € 11,99.

En dan een mooie syrah uit Zuid-Afrika Tamboerskloof syrah Eigenaar de Villiers begon een boutique winery voor zijn plezier nadat hij jaren voor andere huizen had gewerkt. Zijn doel? Elegante wijnen die hij zelf graag drinkt en waarnaar hij met plezier kijkt. En alles, wijn en etiket, is ook echt mooi bij Kleinood. Ook bekr0ond door Platters en een topwijn voor € 16,99.

Voor een mooie Bordeaux, is de Chateau Juguet een goede keus. Chateau Juguet is eigendom van de familie Moueix die onder andere ook het beroemde wijnhuis Petrus bezit. De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud. De wijn heeft 12 maanden op barrique, een vat van nieuw eikenhout, gerijpt. Deze wijn is gemaakt van merlot en cabernet franc. Merlot voor de jammy fruitigheid en  cabernet franc voor de structuur. Het resultaat is een chique glas waarmee je voor de dag kan komen. Zoals ze zeggen, hoe chiquer de wijn, hoe eenvoudiger de gerechten moeten zijn om van de wijn te genieten. Rood vlees en stoofvlees en dan maar genieten. Klasse in huis voor € 18,99.

Tot slot een klassieker uit Italië Vino Nobile de Montepulciano Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti en het is er beduidend warmer en dat proef je in de wijn. In vergelijking met Chianti komt Vino Nobile zwoeler over, maar met nog altijd het frisse, Italiaanse, kersenzuur erin. Fattoria del Cerro is een chique, houtgerijpte klassieker die op internationale concoursen regelmatig een medaille in de wacht sleept. Deze wijn combineert goed met stevige gerechten met o.a. tomaat erin, om tegenspel te bieden aan het frisse kersenzuur in de wijn.

Dat zijn de tips voor november, in december komt Winebuisness.nl met nieuwe tips.

 

Charlotte van Zummeren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ChvZ


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl