Resultaten Mundus Vini 2020 | 1e drie: Spanje, Frankrijk en Portugal

Meer dan 260 wijnexperts gingen half februari naar Neustadt an der Weinstrasse in Duitsland om meer dan 7.500 wijnen te evalueren. Italië heeft dit jaar goud gewonnen bij de Mundus Vini-proeverij, waarbij Italiaanse producenten met 658 medailles naar huis gingen, waaronder 4 Great Gold, 321 Gold en 333 Silver.

Spanje volgde met 631 prijzen (9 Grand Gold, 344 Gold en 278 Silver), terwijl de derde plaats met 325 medailles naar Frankrijk ging. Portugal was de volgende in lijn met 286 medailles gevolgd door  Duitsland met 239 prijzen. ‘De lente-proeverij is een goede indicator voor de kwaliteit van de wijnen die nu op de markt zijn,’ zei Christian Wolf, de proeverij-directeur. ‘We kunnen aan de pure cijfers en aan de feedback van onze proevers zien dat het kwaliteitsniveau dit jaar behoorlijk is gestegen.(…)’

Mundus Vini, 19 jaar geleden opgericht, is een van ‘s werelds grootste wijncompetities. In de afgelopen jaren is het zo groot geworden dat het is opgesplitst in twee proeverijen, de lente- en zomeredities. Voor de recente voorjaarseditie reisden 268 wijnexperts uit 54 landen naar Duitsland om zes dagen te proeven en ongeveer 7.500 wijnen uit 45 landen te beoordelen.

De wijnen worden geëvalueerd met behulp van een gewijzigde vorm van het 100-puntsschema dat is gecreëerd door OIV. Alleen de beste 40% van de wijnen die aan de wedstrijd meedoen, kunnen een medaille winnen.

Ongeveer 650 winnende wijnen van de Mundus Vini lente-proeverij worden op ProWein in Düsseldorf van 15-17 maart gepresenteerd. Mundus Vini wordt georganiseerd door Meininger Verlag, de uitgever van Meininger’s Wine Business International.

Bron: persbericht

Foto: Het jureren in de praktijk @ Ralf Ziegler, adlumina


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl