Robbers & van den Hoogen 175 jaar: liefde voor het wijnambacht sinds 1842

Het wijnhuis Robbers & van den Hoogen bestaat 175 jaar en is daarmee één van de oudste wijnhuizen van Nederland. Dat jubileum mag dan ook niet ongemerkt voorbij gaan. Die historie is in het hele bedrijf terug te vinden. Kennis, veelzijdigheid en kwaliteit resulteren in een moderne, maar gedegen bedrijfsvoering. Heel graag nodigen we u uit om het jubileum met ons te vieren.

Historie

In 1842 start Antoon Robbers Wijnhandel Robbers, aan de Rijnkade in Arnhem. Een gunstige locatie voor de aanvoer van wijn per schip. Na het overlijden van Antoon wordt het bedrijf voortgezet door onder andere zijn vrouw Henrietta Theodora van den Hoogen. De bedrijfsnaam Robbers & van den Hoogen is geboren.

Familie Donders

Joseph Donders neemt in 1911 het wijnhuis over. Hij was al een tijd werknemer van het bedrijf. Vanaf dat moment wordt Robbers & van den Hoogen geleid door de familie Donders. De vierde generatie staat al aan het roer en de tijd en de bedrijfsvoering staan niet stil. Het bedrijf verhuist in 1926 naar de Velperweg, er wordt 10.000m2 aan wijnkelders ingericht, er komt een wijnmuseum en sinds 25 jaar draagt het grootste wijnhuis van Nederland Robbers & van den Hoogen zelfs het predicaat Hofleverancier.

Feestjaar

Wij zijn bijzonder trots op ons 175-jarig bestaan. Dit jaar is ons feestjaar. We hebben met zorg drie jubileumwijnen samengesteld waarin 175 jaar ervaring, expertise en liefde samenkomen. Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland, Clemens Cornielje heft met ons het glas op 7 september.  Cees van Casteren, Master of Wine, zal op zijn interessante en innemende wijze de wijnhandel van de afgelopen 175 jaar schetsen. We zullen genieten van de speciaal samengestelde jubileumwijnen.

Foto: archief Robbers & van den Hoogen


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl