Rutte gin: beste ter wereld

Rutte: beste Nederlandse Gin van de wereld

gin tonicDe gin van de Dordtse jeneverstokerij Rutte is in de USA uitgeroepen tot allerbeste van de wereld. Drie producten gingen er met dubbelgoud vandoor. Het betreft zowel de Dry Gin als de Dry Gin met selderie. Ook de bekende Hollandse jenever Oude Simon ging er met dubbelgoud vandoor. De prijzen werden uitgereikt op de jaarlijkse beurs van de Wine & Spirits Wholesalers of America. Volgens Janette van den Ing van Rutte is het fantastisch dat de distilleerderij zo’n grote prijs binnen sleept.

We wisten dat onze gin goed is, omdat alles ambachtelijk en met liefde gemaakt wordt. Maar dat die de allerbeste van de wereld is, hadden we niet direct verwacht. We zijn dan ook enorm blij en verrast.

Van den Ing legt uit dat er in Nederland nog maar weinig bedrijven zoals Rutte zijn. Bijzonder dat wij er met onze gin ook op internationaal niveau met kop en schouders bovenuit steken. Een enorm bijzondere prestatie.

Opvallend is dat de distilleerderij uit 1872 al bijna 10 jaar geen gin meer had gemaakt en onlangs weer begonnen is. Gin is momenteel heel populair in Nederland’ zegt Van den Ing. ’Het is een echt modedrankje waar veel vraag naar is.

Gin is bezig aan een indrukwekkende opmars. In korte tijd is gintonic in ons land tot een van de meest populaire drankjes uitgegroeid. Vijf jaar geleden werd in Nederland nog 425.000 liter gin gedronken. Dit jaar stijgt dat naar verwachting tot een consumptie van 750.000 liter. Dat is 75% meer.

Rutte is een bedrijfsonderdeel van distilleerderij en De Kuyper in Schiedam dat wereldwijd marktleider is in likeuren. Volgens topman Mark de Witte van De Kuyper is gin een blijvertje.

In Nederland komen de prijswinnende gins later dit jaar op de markt.

Bron: Telegraaf.nl en AD.nl


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl