Samenwerking Coenecoop en Terra Vitis Wine Company

Coenecoop en Terra Vitis Wine Company zijn een strategische samenwerking aangegaan. Het gezamenlijk doel is om de verkoop van duurzame wijnen en het breed uitdragen van de Terra Vitis filosofie gestalte te gaan geven. Terra Vitis is het resultaat van een initiatief van elf wijnboeren uit de Beaujolais, die in 1998 besloten dat een andere manier van wijn maken noodzakelijk was.

Uitputting van de gronden door gebruik van koper en zwavel, en andere chemische middelen en onzorgvuldig beheer in het hele productieproces dwongen hen tot een schonere manier van werken. Niet alleencontrole op druiven maar een gecontroleerd productieproces.Vanaf de stok tot aan de botteling bestaan er wetten die zijn opgesteld in het Cahier de Charge, het wetboek voor de Terra Vitis wijnproducent.

Deze emotionele belofte wordt rationeel onderbouwd met de elementaire keuze voor duurzaamheid en transparantie. Duurzaamheid m.b.t. de aanplant van stokken, het beheer en onderhoud van de bodem, de bemesting, de bescherming van de wijngaard, de beheersing en vervoer van de oogst, de inzet van productiemiddelen,de mensen die er werken en het landschap en biodiversiteit daarvan. Transparantie in die zin dat de productiecyclus volledig traceerbaar en controleerbaar is tot vijf jaar terug.

De Terra Vitis organisatie kent nu 535 aangesloten leden en groeit jaarlijks. Producenten uit nagenoeg alle wijngebieden sluiten zich aan, nadat is vastgesteld dat zij voldoen aan de wetten en regels die de Féderation Terra Vitis France hen stelt. Die vaststelling wordt begeleid door het Franse Ministerie van Landbouw en uitgevoerd door onafhankelijk opererende onderzoeksinstituten en leidt uiteindelijk tot certificering.

Zowel Coenecoop Wine Traders B.V. als Terra Vitis Wine Company B.V. zijn zich ervan bewust dat duurzaam produceren meer en meer onderhevig zal zijn aan strakkere regels en participeren dan ook in innovaties in de wijnindustrie. Joris Snelten ( CEO Delta Wines: ‘Terra Vitis is de wijnbouw van de toekomst’.

Coenecoop Wine Traders B.V. en Terra Vitis Wine Company B.V. realiseren met de samenwerking synergievoordelen en zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.

Coenecoop Wine Traders is marktleider op het gebied van Biologische, Bio Dynamische, Fairtrade en Fair for Live wijnen op de Nederlandse markt. Deze positie hebben zij verworven doordat ze in de afgelopen 10 jaar veel ervaring hebben opgedaan in de biologische wijnmarkt en zeer mooie selectie van wijnboeren vanuit de hele wereld aan zich hebben gebonden. Terra Vitis is daar niet alleen een aanvulling op, maar ook een vaste waarde in het duurzaamheid proces.

Terra Vitis Wine Company is sinds 2008 de officiele ambassadeur van de Franse Federatie Terra Vitis en heeft specifieke rechten inzake de verkoop van Terra Vitis gecertificeerde wijnen. Terra Vitis staat voor maatschappelijk verantwoorde en duurzame wijn.

www.terravitis.nl

www.coenecoop.com


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl