Schloss Reinhartshausen verkozen tot Beste Riesling Producent 2016 in Duitsland

Een jury van 100 internationaal erkende sommeliers, wijnboeren, wijnhandelaren en wijnjournalisten nam deel aan ‘s werelds grootste Riesling proeverij en verkoos Schloss Reinhartshausen tot “Beste Riesling Producent van Duitsland”. Het wijngoed is nu trotse eigenaar van de “Beste Riesling 2016” wereldwijd. De overwinning van Schloss Reinharthausen was vooral te danken aan de bijdrage van de Wisselbrunnen Riesling Kabinett uit 2015, die in zijn categorie een topscore van 95 punten behaalde. In Nederland wordt de winnende wijn exclusief geïmporteerd door Oud Reuchlin & Boelen.

Best of Riesling

Best of Riesling is een jaarlijkse officiële competitie die wordt georganiseerd door “The Meininger Publication House”, uitgever van onder andere ‘Meininger’s Weinwelt’ en ‘Weinwirtschaft’. De jury van 100 wijn-experts proefde en beoordeelde dit jaar meer dan 2600 Rieslings uit 27 verschillende landen en 3 continenten.

Wisselbrunnen Riesling Kabinett 2015
Schloss Reinhartshausen beschikt over 77 hectare wijngaard en bezit percelen in eersteklas wijngaarden als Marcobrunnen en Schlossberg. Riesling is als geen ander druivenras in staat wijnen in alle mogelijke stijlen voort te brengen, van strakdroog tot edelzoet en van lichtvoetig tot krachtig. Die veelzijdigheid komt naar voren bij de wijnen van Schloss Reinhartshausen.

De Wisselbrunnen Riesling Kabinett uit 2015 weerspiegelt als geen ander het unieke karakter van zijn terroir. Het Wisselbrunnen gebied van 18 hectare bestaat voornamelijk uit een lichte, tertiaire mergel bodem. De wijn is dan ook vooral fruitig, delicaat, met finesse en kruidige tonen. De frisheid van de fijne fruitelementen is typerend voor wijnen uit dit gebied, met aroma’s van appel, abrikoos en peer. De uitzonderlijke zoet-zuur balans maakt hem uitermate geschikt bij kruidige of Aziatische gerechten.

Bron: persbrericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl