Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal | Weer een actie door overproductie in 2022

Zuster Maria Magdalena van Sint-Catharinadal in Oosterhout in het zuiden van Nederland heeft een video-oproep gedaan om het klooster te helpen een overschot aan wijn te verplaatsen na een recordoogst.

De lokale organisatie Breda Maakt Mij Blij helpt de nonnen om hun wijnen zowel online als via de kelderdeur te verkopen, met flessen van hun witte blend uit 2022 (pinot blanc, pinot gris en auxerrois) voor € 14,50 per stuk. . Flessen Pinot Noir/Gamay rosé van de nonnen worden ook voor dezelfde prijs verkocht. Tot nu toe zijn er zo’n 5.000 flessen wijn verkocht. “We hebben vorig jaar een mooie zomer gehad, warme temperaturen, en het belooft een uitstekende oogst te worden van meer dan 60.000 flessen“, legt zuster Magdalena uit waarom het klooster zoveel wijn beschikbaar heeft.

Bestellen kan via deze link: Wijn van de nonnen

@foto:Website Norbertinessen: Wijnen St. Catherinadal

ps De nonnen van de Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal in Oosterhout zaten in 2020 met 20.000 onverkochte flessen wijn. Deze hoeveelheid zou door KLM afgenomen worden, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Via Breda Maakt Mij Blij kon de wijn, die normaal niet voor consumenten te koop is, gekocht worden. Sinds 2014 maken de Norbertinessen witte wijn. Het gaat om een blend van de drie druivenrassen auxerrois, pinot blanc en pinot gris.

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl