Sulfree | ‘Wel de wijn, niet de hoofdpijn’

Eén op de 4 wijndrinkers heeft last van wijn. Vaak is sulfiet hiervan de oorzaak. Vinoloog Jacqueline Niesten ontwikkelde enkele jaren geleden Sulfree, dé oplossing voor wijnliefhebbers met sulfietgevoeligheid.

Sulfiet? Liever niet!
In wijn zit van nature sulfiet. Sulfiet kan voor mensen die er gevoelig voor zijn vervelende bijwerkingen geven. Met 1 druppeltje Sulfree verdwijnt het vrije sulfiet uit de wijn en kun je genieten zonder de bijwerkingen.

‘The little drop that changed my life’
Sulfree is een speciaal ontwikkeld product op basis van Food Grade waterstofperoxide, dat de vrije sulfiet in wijn omzet in sulfaten. Sulfaten zitten in deze hoeveelheden ook gewoon in drinkwater. Door de toevoeging van Sulfree ontstaat er geen verandering in smaak.

Dat het zo goed werkt, blijkt ook uit de bijna 1100 reviews die we van klanten hebben gekregen op Feedback Company Feedback”, aldus Niesten. “En het feit dat een professor bij 1 van de grootste ziekenhuizen in Nederland bij haar sulfiet-intolerante patiënten Sulfree benoemt als goede oplossing voor wijnliefhebbers met sulfiet gevoeligheid”.

Eén druppeltje Sulfree in je glas is voldoende voor droge wijn (wit, rood en rosé) & bubbels. Voor zoete wijn (wit en port) gebruik je 2 druppeltjes. Voor Champagne, bewaarwijnen en biologische wijnen de dosering halveren. Door het lagere niveau aan vrije sulfiet in deze wijnen kan een klein smaak- of kleurverschil merkbaar zijn. Een flesje Sulfree bevat 5 ml, wat genoeg is voor ongeveer 150 glazen wijn.

Sulfree zit in een nieuw ontworpen flesje voor meer druppelgemak. De flesjes worden in een brievenbusdoosje afgeleverd. Voor het ontwerp hiervan heeft Jacqueline samengewerkt met Melanie Drent, een Nederlandse illustratrice.

Sulfree is verkrijgbaar via Sulfree voor 8,99 ex. verzendkosten. Gratis verzending bij meerdere flesjes.

Kijk voor meer informatie van Sulfree op Sulfree

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl