Tess Posthumus beste vrouwelijke Bartender ter wereld

Tijdens het jaarlijkse cocktailevenement Tales of de Cocktail, zijn zaterdag 21 juli de Spirited Awards uitgereikt. Tess Posthumus behaalde een top vier plaats in de categorie International Bartender of the Yea’. Joe Schofield van de Tippling Club uit Singapore werd tot winnaar verkozen. Met haar top 4 plaats is Posthumus wederom de beste vrouwelijke bartender ter wereld.

Posthumus vanuit New Orleans: ‘Joe is een geweldige bartender, dus het is absoluut geen schande om van hem te ‘verliezen’. Zijn bar is een absolute must-visit als je Singapore bezoekt. Ik ben hartstikke blij met die top 4 plaats, al hoop ik de echte award alsnog ooit te pakken. Dat zou voor mezelf, maar ook voor de vrouwen in de industrie heel veel betekenen. De komende tijd ga ik verder met het ontwikkelen van workshops in mijn bar Flying Dutchmen Cocktails, komt de Engelstalige versie van Cocktails met Tess eind september uit en schrijf ik aan een nieuw boek over jenever. Vervelen ga ik me dus niet!

Het was het derde achtereenvolgende jaar dat Posthumus kans maakte op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast behaalde de Amsterdamse bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende een top 10 plek in de categorie ‘Best New International Cocktail Bar’.

De winnaars in alle categoriën:
Best International Bar Team – The American Bar, The Savoy, London
International Bartender of the Year – Joe Schofield, Tippling Club, Singapore
Best International Brand Ambassador – Ian Burrell, Global Rum Ambassador
Best International Cocktail Bar – Happiness Forgets, London
Best International High Volume Cocktail Bar – The Clumsies, Athens
Best International Hotel Bar – The American Bar, The Savoy, London
Best International Restaurant Bar – Sager & Wilde, London
Best New International Cocktail Bar – Coupette, London

De Nederlandse cocktailcultuur staat nog in de kinderschoenen terwijl er internationaal wordt gesproken over een Renaissance van de cocktail. In Nederland hebben wij de Gouden cocktailtijd rond 1900 overgeslagen. Toch gaan bartenders in Nederland met het internationale niveau mee, terwijl de kennis van verschillende bereidingstechnieken, stromingen en klassieke recepturen vaak nog ontbreekt. Zo betrapte Tess zichzelf erop dat ze tijdens wedstrijden steeds vaker de juryfeedback gaf ‘Je moet eerst leren lopen, voordat je kunt rennen’. En om een echte cocktailcultuur in Nederland te creëren, moeten we eerst de klassiekers leren kennen.

Bij Flying Dutchmen Cocktails, in december 2017 geopend door Tess Posthumus en Timo Janse, willen ze de Nederlandse bartenders en hun gasten leren lopen, rennen, en uiteindelijk zelfs leren vliegen. Dit doen ze door een stapje terug te doen. Terug naar de basis. Terug naar de klassiekers. Flying Dutchmen leert de gasten en de barindustrie iets over het vak, over de verhalen achter de dranken, over bestaande recepturen, en over de verhalen achter de bartenders die deze klassieke cocktails creëerden. Dit gebeurt overdag in workshops en trainingen en ’s avonds in ongedwongen setting.

 

 


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl