The Tawny | Graham’s

In het Engels wordt het lidwoord The ook wel gebruikt om iets nadrukkelijk aan te geven. Dat doen ze niet met een letterkundig accent, maar met een meer geprononceerde uitspraak waar de e in the als i wordt uitgesproken. Zo moet ook de naam van deze port worden uitgesproken. Het is niet zomaar een port of een tawny, het is The Tawny.

Dat heeft een reden. Graham’s is een van de meest gerenommeerde Porthuizen en het maakt het hele portfolio aan Ports. Ruby’s zonder houtlagering, Tawny’s met 10, 20, 30 en 40 jaar rust op pipes, u weet die 550 liter grote barriques die in het Port gebied gebruikt worden. Daarnaast staan LBV’s, Vintage en witte Ports op het CV. Het is een heel pakket dat iedere portproducent produceert. Maar Graham’s wilde een eigen signatuur port maken. Natuurlijk hebben alle ports de Graham’s handtekening, maar Graham’s wilde een speciale port, een port die alleen zij vervaardigen.

Charles Symington, Graham’s Master Blender, had een idee. Hij gebruikt voor The Tawny meerdere jaargangen port. Jonge jaargangen voor het fruit en oudere jaargangen voor ‘le bon marriage’, het perfecte huwelijk tussen alcohol en fruit wat ontstaat na jarenlange rust op pipes.

De combinatie leidt tot een port die zowel fruit als diepgang heeft.

Het resultaat: dit is niet zomaar een port, dit is The Tawny.

Dat vinden de experts ook. Sinds 2000 heeft deze Graham’s The Tawny Port 4 zilveren medailles gewonnen bij de International Wine & Spirit Challenge. En dat is een befaamde competitie.

The Tawny is een dijk van een port die gebotteld is in een stevige en stoere doorzichtige rechtopstaande fles.

En hij is nu ook nog in de aanbieding. Verkrijgbaar bij de Wijnkring en online bij de Grahamshop.

GrahamShop The Tawny

Wijnkring The Tawny

Drink The Tawny licht gekoeld dan komt de subtiele smaak beter naar voren.

Heerlijk bij harde kazen of als vloeibare bonbon na het diner.


Charlotte van Zummeren


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl