Unesco-erfgoed Fort Jutphaas | is nu restaurant Céline

Recentelijk opende Restaurant Céline in Fort Jutphaas in Nieuwegein haar deuren. Samen met ESTIDA werd deze stoere en ruige locatie, die staat ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, getransformeerd naar een comfortabel en warm restaurant. Hier wordt vol passie gekookt met Frans en Scandinavische invloeden. De liefde voor verfijning, aandacht voor details en eigenwijsheid spat van de borden af én zie je terug in het interieur.

Restaurant Céline wordt gerund door chefkok Martijn Stoker en gastvrouw Stephanie Wennekes. Het jonge koppel heeft elkaar ontmoet toen ze samen bij Restaurant De Librije in Zwolle werkten. Hierna volgende een carrière bij andere toonaangevende restaurants en droomden ze van een eigen restaurant op een bijzondere locatie. In hun zoektocht naar de ideale locatie stuitten ze op Fort Jutphaas in Nieuwegein. Een stoer en ruig fort, centraal gelegen in de provincie Utrecht. Het fort is in 1820 gebouwd en gelegen op een eiland dat bereikbaar is via een brug omgeven door sprookjesachtige paden en bomen. Het is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) en behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. In 1959 werd het fort overgedragen aan de gemeente en deed het dienst als wijnfort waar vaten in de kelder werden gebotteld. Nu is dit het domein waar Martijn en Stephanie hun gasten verwelkomen en verwennen.

Contrast tussen interieur en locatie

Samen met ESTIDA, bureau in interieurdesign en conceptontwikkeling, werd een sfeervol restaurant gerealiseerd. Op de begane grond kwamen verschillende restaurantkamers, compleet met een lounge, wijnkamer en de keuken. In de kelder speelt wijn de hoofdrol. Restaurant Céline beschikt tevens over een terras aan het water. Er werd gewerkt met mooie stoffen, zachte kleuren, akoestische materialen en zorgvuldig geselecteerde verlichting. “We hebben eigentijdse en luxe sfeer gecreëerd en zo de kille omgeving getransformeerd naar een warme entourage. Het logo, de klaproos, werd handgeschilderd op de muren. Het interieur vormt een prachtig contrast met het stoere, ruige karakter van de locatie. Restaurant Céline is een voorbeeld hoe je met relatief beperkte middelen en budget toch een groots effect kan bereiken”, aldus ontwerper Michel Ruijgrok van ESTIDA.

ESTIDA ontwerpt toonaangevende interieurs en ontwikkelt markante horecaconcepten. Zowel in Nederland als daarbuiten creëren zij nieuwe belevingswerelden in gerenommeerde hotels, cafés en restaurants. Daarnaast tekenen zij voor het interieurdesign van wellnesscentra, winkels, kantoren en particulieren. ESTIDA realiseert heel uiteenlopende interieurprojecten en levert ze turnkey op. Daarnaast vindt in de eigen werkplaats de interieurbouw plaats van maatwerkelementen.

Michel Ruijgrok is art director en eigenaar van ESTIDA. Hij omschrijft zichzelf als ontwerper van gastvrijheid en heeft daar in al meer dan 25 jaar ervaring. Zowel vanaf de tekentafel als in de panden zelf creëert hij interieurconcepten die een spiegel zijn van de opdrachtgever. Tailormade en met oog voor details. “Mijn vak gaat om gastvrijheid. Het gaat er niet om wat je doet, maar hoe je het doet. Ik houd van uitbundig en veel. Van een sfeer creëren waarbij de gasten zich prettig voelen. Een totaalbeleving die zich door vertaalt in alle zintuigen en die herinneringen maakt waar je blij van wordt.”

Overige informatie over Restaurant Céline

Open                  : 18:00 – 23:00 (dins & zat) | 12:00 – 23:00 (woe – vrij)

Adres                 : Fort Jutphaas 3, 3439 LX Nieuwegein

Telefoon            : +31 (0)306 031708

Website             : restaurantceline.nl

Overige informatie over ESTIDA

Adres                               : Scannerstraat 21, 1033 RV Amsterdam

Telefoon                          : +31 (0)20 3371576

Website                           : estida.nl


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl