Van Gaal

Van Gaal: Exit voor een  Spaanse wijnliefhebber

 

van gaalAan het einde van het seizoen is het over met Van Gaal bij Bayern München. ‘In goed overleg’  is besloten de samenwerking te beëindigen. Vorig jaar was Van Gaal nog super succesvol bij de Beierse club: landskampioenschap, beker en de nipt verloren finale in de Champions League. Van Gaal glorieerde. In Beierse kledij showde hij zijn ontkleedde onderbeen aan de hossende en vierende mensenmassa. Geen mens weet wat hij daarmee bedoelde, maar effect had het wel: de foto kom je overal tegen.

Het traditionele bier bad ontliep de succes coach ook niet: er werden liters bier over hem uitgestort bij het landskampioenschap.  Van Gaal zit nog geen twee jaar in München en het eerste jaar was een groot succes. Waar zit ‘m dan nu de makke in? Drie wedstrijden verloren? Ach, schei toch uit. De Duitsers hebben in het verleden wel meer nederlagen meegemaakt. Het vertrek van Van Bommel? Dat kun je Van Gaal niet kwalijk nemen: de speler kreeg geen contractverlenging en dat soort kwesties ligt bij de clubleiding. Wat zou het dan zijn, waarom moet Van Gaal zijn heil elders zoeken?

 

Zou het zo kunnen zijn omdat hij van wijn houdt ? En niet eens van Duitse wijn? Hij is gek op Spaanse rode wijn, dat heeft hij destijds geleerd te drinken bij de Spaanse voetbalclub Barcelona en sindsdien is de man er gek van. Naar verluidt gaat zijn voorkeur uit naar Rioja producent Roda. Van Gaal geeft zelf niet al te veel ruchtbaarheid aan zijn wijnliefhebberij, omdat hij niet wil worden weggezet als pimpelaar. Maar dat hij van wijn houdt, is duidelijk. Zo suggereerde Van Gaal bijvoorbeeld met succes Muja Rioja voor de wijnkaart van het AZ restaurant.

 

De man is gek van Spaanse wijn! Zou Bayern München dat nu pas in de gaten hebben gekregen? Loco!

 

Charlotte van Zummeren

 


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl