Wimbledon | 2022

Nu Wimbledon 2022 is afgelopen met Djokovic als glorieuze winnaar, is het tijd om een prangende vraag te beantwoorden. Van welke wijn houdt Roger Federer? In een interview met Caminada. Das Magazin onthult de achtvoudig Wimbledon-winnaar, die dit jaar helaas absent was, details over zijn favoriete food & wine.

Hoewel hij over de hele wereld heeft gespeeld, gegeten en gedronken, heeft de Zwitser een voorkeur voor Zwitserse gerechten: ‘Ik heb zoveel gereisd en heb de meest ongelooflijke specialiteiten kunnen proeven op alle continenten , maar uiteindelijk kom ik altijd terug op de simpele dingen – heel Zwitsers – ik hou meer van fondue, raclette en rösti.’

Zijn favoriete wijn is Cos d’Estournel 2009 uit St Estèphe. ‘Het was een emotioneel jaar, we zijn getrouwd en de meisjes zijn geboren. Ik heb destijds veel kisten van deze Bordeaux gekocht.’ Hij won dat jaar ook Roland Garros en Wimbledon.

In het interview vertelt hij ook dat hij en zijn vrouw ‘graag champagne drinken om speciale momenten te vieren’. Als brandambassadeur van Moët & Chandon zal zijn voorkeur waarschijnlijk geen verrassing zijn. In 2018 bracht het Huis 20 magnums Vintage champagne 1998 uit, ter ere van Federers 20-jarige carrière, ter waarde van € 19.998 per stuk.

Bron: TheDB Federer

NL tekst @ChvZ

Foto: @Wimbledon.org


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl