Wine Paris naar februari 2022 | In 2021 Vinexposium Connect platform

De eerstvolgende fysieke editie van Wine Paris & Vinexpo Paris zal plaatsvinden van 14 – 16 februari 2022. In overleg met de wijnmarketingcomités die partner zijn van het evenement, is besloten de vakbeurs uit te stellen, wat eens te meer het gevolg is van de ongunstige ontwikkeling van de gezondheidssituatie. Alle betrokken partijen waren het erover eens dat, gezien de aanhoudende onzekerheid, het succes van het voor juni geplande evenement niet kon worden gegarandeerd, niet vanuit organisatorisch oogpunt en ook niet wat de handel betreft. Om de nauwe band tussen het Parijse wijnevenement en de exposanten en bezoekers uit de hele wereld te behouden, zullen Wine Paris & Vinexpo Paris in juni 2021 een uitgebreid programma met internationale informatie en tools voor de wijnindustrie aanbieden op Vinexposium Connect, het digitale platform van de groep.

Wine Paris & Vinexpo Paris 2022, een ambitieuze B2B beurs waar de hele sector reikhalzend naar uitkijkt

Partners, exposanten en inkopers tonen onverminderd grote betrokkenheid en steun voor het wijnevenement, dat naar verwachting een sleutelrol zal spelen in het herstel na de pandemie. Wine Paris & Vinexpo Paris bundelen opnieuw hun krachten om de dynamiek in de sector te stimuleren en zo het eerste grote internationale evenement van 2022 voor de wijn- en gedistilleerdsector tot een succes te maken.

” Wij verheugen ons zeer op onze deelname aan Wine Paris & Vinexpo Paris, die een enorme impuls geeft aan het bedrijfsleven. Na ruim een jaar zonder grote internationale evenementen willen we weer proeven en bijeenkomsten organiseren die onze productcatalogi van nieuwe aanwinsten voorzien”, vertelt Jürgen Schlanke, directeur van de Duitse distributeur Weinmarkt Mattheis.

“Wij zijn zowel opgelucht als teleurgesteld over het besluit om de beurs uit te stellen. Opgelucht omdat we de gezondheid en veiligheid van ons personeel en onze partners hoog in het vaandel hebben staan en teleurgesteld omdat Wine Paris & Vinexpo Paris een niet te missen evenement is voor Rhonéa, een moment waarop we al onze klanten ontmoeten om bijvoorbeeld onze innovaties en nieuwste jaargangen te presenteren… Door de pandemie hebben we weliswaar nieuwe manieren gevonden om met hen in contact te komen – met name via de digitale technologie – maar niets kan face-to-face contact en de gezelligheid van een praatje over onze wijnen vervangen. We kijken ernaar uit om iedereen in februari 2022 weer te zien!” vertelt Pascal Duconget, CEO van Rhonéa.

Wine Paris & Vinexpo Paris 2022 zal alle Franse wijngebieden en een groot aantal internationale wijngebieden onder één dak verenigen. Voor de sector gedistilleerd is er de speciale Be Spirits-ruimte.
Het vakevenement zal daarnaast kwalitatief hoogstaande oplossingen en content bieden voor het optimaliseren van zakelijke kansen en de return on investment voor de aanwezigen.

” Alle voorbereidingen voor februari 2022 zijn getroffen en we gaan ons nu concentreren om van Wine Paris & Vinexpo Paris een nòg belangrijker vakevenement- en bedrijfshub te maken, zodat het kan bijdragen aan de bevordering van het economische herstel. In juni wordt de eerste stap gezet met een digitale maand met belangrijke zakelijke evenementen op Vinexposium Connect en een fysieke bijeenkomst in Parijs van 14 tot 16 februari 2022″, benadrukt Rodolphe Lameyse, CEO van Vinexposium.

Wine Paris & Vinexpo Paris gaat in 2021 digitaal ter ondersteuning van de hele wijnbranche

Producenten en inkopers kunnen vanaf juni netwerken door middel van B2B bijeenkomsten via het Vinexposium Connect platform. Een programma van bedrijfsgerichte digitale content zal gedurende de hele maand juni worden uitgerold, zodat branchegenoten met elkaar in contact kunnen blijven via zeer gerichte bijeenkomsten.

De partners van Wine Paris & Vinexpo Paris hebben hun steun toegezegd, met als doel waardevolle inzichten te delen met een breed publiek: De IWSR, de Internationale Sommelier Beroepsvereniging (ASI), de Franse Sommelier Beroepsvereniging (UDSF) en Wine Tech & Vinocamp.

In het kader van het thema “Bouncing Back” zullen op 14, 15 en 16 juni wereldwijd thema’s als regionale en internationale vraagstukken voor nu en de toekomst centraal staan. Tijdens deze dagen zullen de vraagstukken voor nu en de toekomst worden behandeld, zowel vanuit het geopolitieke perspectief als vanuit dat van de distributienetwerken en de producenten van wijn en gedistilleerde dranken.

Professionals uit de wijnindustrie zullen elkaar van 14 – 16 februari 2022 opnieuw kunnen ontmoeten in Parijs. Maar in afwachting daarvan is het online platform Vinexposium Connect vanaf juni 2021 geopend. Dit platform zal erop gericht zijn de hele wijnbranche zoveel mogelijk zakelijke kansen te bieden.

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl