The Grand | COVID Sneltestpunt

The Grand is het eerste hotel in Amsterdam dat een ruimte beschikbaar stelt om een COVID-19 testpunt te openen. Het testpunt opent op maandag 12 april haar deuren in één van de Canal House suites van het hotel. De Canal House suite heeft een privé ingang aan de achterkant van het hotel en kan hiermee de veiligheid van andere hotelgasten en de medewerkers van The Grand waarborgen. Met het openen van het testpunt hoopt The Grand haar steentje bij te dragen aan het herstel van de samenleving. Emmy Stoel, General Manager van The Grand, vertelt: “The Grand moet dé veilige plek worden waar men elkaar kan ontmoeten. Met het beschikbaar stellen van één van de Canal house suites als testlocatie willen wij een ideale en veilige plek creëren voor hotelgasten om te verblijven.” The Grand stelt verschillende pakketten samen, zoals een Test & Rest pakket, om de internationaal reizende hotelgast aan te spreken. Vanaf 12 april is sneltesten bij The Grand mogelijk en uitslagen van deze testen worden binnen 30 minuten per email verzonden. Er is ook een kindvriendelijke variant van deze sneltest beschikbaar. Binnenkort kunnen er bij The Grand ook PCR-sneltesten uitgevoerd worden en het resultaat van deze test ontvangt men nog dezelfde dag per email.

Marja Hillebrand, één van de initiatiefnemers van COVID Sneltestpunt, is zelf eigenaresse van twee hotels in Den Haag. Gastvrijheid staat bij haar hoog in het vaandel en daarmee is COVID Sneltestpunt de perfecte partner voor The Grand om een testlocatie te openen. Zelf is Marja met haar twee Haagse hotels zwaar getroffen door de crisis. Ze vertelt: “Ik kon niet langer lijdzaam toekijken hoe dit probleem steeds grotere vormen begon aan te nemen. Dit kan zo niet, ik moest íets doen. Ik besloot niet langer onderdeel te willen zijn van het probleem. Ik wil onderdeel worden van de oplossing. Dat is mijn drijfveer.” Samen met haar partner Michaël Naulais startte Marja zes maanden geleden een samenwerking met huisartsenlaboratorium SALT  en korte tijd later was COVID Sneltestpunt geboren.

Het testpunt maakt gebruik van zeer betrouwbare, door de Wereldgezondheidsorganisatie en RIVM gevalideerde antigeen sneltesten (SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test), die worden afgenomen en geanalyseerd door gecertificeerde zorgverleners. Een medisch toezichthouder is aangesteld en zorgt voor inspectie, kwaliteitscontrole en opleiding van de medewerkers op de testlocaties. Uiteraard wordt er voldaan aan de meldingsplicht en worden alle positieve gevallen dagelijks gemeld bij de GGD. De initiatiefnemers van COVID Sneltestpunt hebben zwaar ingezet op techniek. Zo is het ook mogelijk voor bedrijven in de buurt om vouchercodes te kopen en te verstrekken aan hun gasten of personeel. “Wij bieden een professionele, betrouwbare en snelle service. Zo ondersteunen we The Grand om op een verantwoorde wijze weer gasten uit binnen- en buitenland te kunnen ontvangen. Hopelijk draagt het ook bij aan de heropening van het sociale leven in Amsterdam”, legt Michaël Naulais uit.

Afspraken kunnen worden ingepland via de website van COVID Sneltestpunt. Hotelgasten kunnen eventueel ook een afspraak inplannen via de receptie van The Grand. Houd de website en social media kanalen in de gaten en blijf zo op de hoogte van de speciale pakketten die The Grand aanbiedt. Maandag 12 april worden de eerste patiënten en hotelgasten getest. Het testpunt is zeven dagen per week geopend: doordeweeks van 08:30-17:30 en in het weekend van 10:00-15:00.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl