Vinify.nl | Domaine Gayda

Vinify.nl biedt een selectie van zo’n 200 prachtige wijnen van ruim 30 wijnhuizen uit zowel oude als nieuwe wereld. Allemaal bekende pareltjes zoals Bellingham, Black Stallion, Casa Silva, Domaine Gayda, Heidsieck & Co en Esk Valley. En Domaine Gayda zetten we vandaag in het zonnetje. Gayda is gelegen in de Languedoc, ongeveer 25 km ten zuidwesten van Carcassonne. Deze producent richt zich niet op het produceren van appellationwijnen, maar alleen op Pays d’Oc’s. Dit geeft ze de vrijheid om druiven uit verschillende Zuid-Franse gebieden en percelen met elkaar te blenden zonder allerlei beperkende bepalingen. Diversiteit en out-of-the box thinking vormen hierbij de sleutels tot succes. Zo is men bij Gayda voortdurend aan het experimenteren met druivenrassen die voor het gebied ongebruikelijk zijn, waaronder cabernet franc en chenin blanc. De druiven worden met de hand geplukt. Gayda werkt overigens zo schoon mogelijk, met veel respect voor de omgeving en natuur. Deze populaire wijnen hebben een ongekende prijs-kwaliteit-plezier-verhouding.

Vinify heeft vijftien wijnen van Domaine Gayda in het assortiment. Voor € 6,95  biedt Gayda al heerlijke prijs-plezier-wijnen:

Een knisperfrisse T’Air d’Oc sauvignon blanc
Een sappige en licht peperige T’Air d’Oc Syrah
Een lichtvoetige en fruitige Flying Solo rosé van grenache en cinsault
Crémig en aromatisch is de Flying Solo blanc van grenache en viognier
Sappig en vol rood en zwart fruit is de Flying Solo Rouge van syrah en grenache. Een heel verleidelijke wijn.

Voor € 7,95 staan de volgende mono-cepages op het digitale Vinify.nl schap:

Een tropische en crèmige Cepage Chardonnay
Een zwoele en fruitige Cepage Syrah
Een sappige, voluptueuze en krachtige Cepage Grenache
Een aromatische, zachte en tropische  Cepage Viognier

Nieuw is de La Minuette Rosé met de herkenbare lichte zalmkleur, superfruitig en zacht.

De wijnen zijn überhaupt al goed geprijsd, maar dé prijskwaliteit topper voor € 13,50 zijn de Figure Libre wijnen. Het begon met de  Gayda Figure Libre Freestyle blanc en Figure Libre Freestyle Rouge. De rode is gemaakt van de cabernet franc en de witte van grenache blanc 55%, roussanne 10%, chenin blanc 10%, maccabeu 10% en marsanne 15%. Krachtige en sappige toppers voor een zeer acceptabel bedrag. Nu is daar de volfruitige Figure Libre Cabernet Franc met een stevige backbone & de ongekend mooie tropische Figure Libre Chenin Blanc met fijne zuren. Dit is een weergaloze chenin blanc, met een uitmuntende prijs-plezier verhouding.

Domaine Gayda brengt meerder ranges uit die allen getooid zijn met kekke labels. En de prijzen doen het plezier van het drinken alleen maar deugd. De icoonwijn Chemin de Moscou à € 26,95 is genoemd naar een weg in de buurt van het Canal du Midi en bestaat uit syrah, grenache en een klein beetje cinsault. Een wegdroomwijn die nog jaren kan ouderen, maar waarom zou je deze laten liggen?

Het Domaine Gayda assortiment van Vinify.nl op een rijtje: Vinify Gayda

  • Per fles te bestellen
  • Gratis verzending vanaf €75
  • Niet lekker, geld terug
  • Op werkdagen voor 14:00 besteld, volgende dag in huis.

ChvZ

 

 

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl