Vinoloog | Van het jaar 2022

Monique Haagmans heeft op 20 april j.l. tijdens de finale die gehouden werd bij De Monnik Dranken in Oldenzaal de titel “Vinoloog van het Jaar 2022” veroverd. Zij is hiermee de eerste vrouwelijke Vinoloog van het Jaar. Op de foto staat Monique naast Bouke Wijlens van de Monnik en Alessandro Matrone de winnaar van vorig jaar. Naast de titel Vinoloog van het Jaar 2022 ontvangt Monique het Lafite Laureaat, deze prijs bestaat uit een geheel verzorgd bezoek met partner aan Chateau Lafite Rothschild.  Tweede in deze proefwedstrijd is geworden Bjorn Scholten. De derde plaats werd gedeeld door Dennis Moerdijk en Eugene Mathy. Bauke Willems  van De Monnik Dranken reikten de prijzen uit.
Jaarlijks organiseert de Vereniging van Vinologen Nederland een competitie om de titel Vinoloog van het Jaar. Na 5 voorronden waar meer dan 100 vinologen hebben meegedaan en een halve finale afgelopen dinsdag 30 juni is de winnaar bepaald in de finale van de 10 beste Vinologen. Het is een blindproeverij van 12 wijnen die geïdentificeerd moeten worden middels een aantal vragen.

De Verenigde Vinologen Nederland is een vereniging is van bijna 550 vinologen en is hiermee Nederlands grootste vereniging van wijnprofessionals en wijnliefhebbers. De vereniging bestaat sinds 1974 en heeft dit jaar voor de 26e keer de wedstrijd Vinoloog van het Jaar georganiseerd.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl