VinVin | Gamechangers in Wine

Voor de kopstudie Weinakademiker schreef ik een scriptie over de onlinemarkt in Nederland, de vraag was of er een markt was voor een site die hogere wijnen aanbiedt. Naar voren kwam dat ca. 10% van de markt in Nederland online was – dat zal nu wel hoger zijn door de coronacrisis – en dat 10% van die onlinemarkt zich richt op hogere wijnen. Dus ja, er is plaats in Nederland voor een site die uitsluitend hogere of exclusievere wijnen aanbiedt. lees verder over dit onderzoek: Wijnverkoop via internet booming

Laat nu net VinVin zijn gelanceerd, een site met hogere wijnen voor consumenten en horeca. Lees verder in het persbericht.

De wereld van wijn is heel divers, complex en vaak onoverzichtelijk. Zelfs met alle nieuwe digitale mogelijkheden blijft het voor de wijnconsument en -professional moeilijk om premium wijnen te verkrijgen anders dan de usual suspects zonder daar veel tijd aan te besteden. VINVIN is opgericht door gepassioneerde en ervaren wijnprofessionals met als doel dit te veranderen en de klanten met advies en persoonlijke klasse te bedienen. Vandaag gaat VINVIN live met een collectie van 300 wijnen van meer dan vijftien exclusieve wijnhuizen uit Europese topgebieden. Iedereen die beter(e) wijn wil drinken met interesse in authentieke wijnen kan bij VINVIN terecht. VINVIN richt zich naast deze liefhebbers ook op selectieve distributie in de horeca, private buyers en wijn verzamelaars. Private buyers hebben daarnaast de mogelijkheid om lid te worden van het “exclusive members platform” met unieke privileges: persoonlijk contact met de wijnmakers, exclusieve masterclasses en wijnreizen, als eerste aanspraak maken op speciale releases en jaargangen, adviezen van wijnexperts en ook wijnpakketten in combinatie met kunst door de meest populaire kunstenaars van dit moment.

Oprichters zijn Corinne Hofland en Marcel Just de la Paisières, beide wijnexperts, en Frank Laurentius, gepassioneerde wijnliefhebber en entrepeneur: “Wij willen de wijnwereld met onze site een platform bieden dat persoonlijkheid, klasse en kwaliteit combineert met praktische eenvoud en een unieke customer journey. Meer dan 15 bereikbare tophuizen met 100% beschikbare wijnen zo snel mogelijk geleverd, per fles, doos of samengestelde package. One stop shopping in de Champions League van de Europese wijnhuizen.”

De collectie wijnen bestaat uit familie domeinen van onder andere Pascal Jolivet (Loire), Domaine Virgile Lignier Michelot (Bourgogne, Morey Saint Denis) en Xavier Monnot (Bourgogne, Meursault) maar ook Fattoria dei Barbi (Toscane), Weingut Högl (Wachau),  Château La Tour de l’Évêque & Petale de Rose (Provence), Domaine d’Henri (Chablis) en oa Marc Hebrart (Champagne). Daarnaast zijn er wijnen uit Bordeaux, Elzas, Rioja, Mosel, en Rueda en zal men in de nabije toekomst de wijnwereld met nog meer prachtige wijnen verrassen. Beter wijn drinken doe je ook met het juiste glaswerk; de collectie is daarom verrijkt met het ‘state-of-the-art’ glaswerk van Zalto.

VINVIN heeft een voor de wijnwereld unieke samenwerking met personen en ondernemers uit een internationaal gevarieerd netwerk van lifestyle, wijnmakers, topsport, kunst, het zakenleven, hospitality en de gastronomie. De verbindende factor is de passie voor eerlijke, mooie wijn. Deze persoonlijk betrokken familie van VINvestors en VINadvocates bestaat onder andere uit Frank Smulders (Master of Wine), Ramon Beuk (culinair adviseur, chef, leraar), Emile van den Heuvel (ondernemer), Sara Rosenthal (Rosenthal Interiors), Remy Curfs (ondernemer), Pierre van Hooijdonk (Ex topvoetballer en analyticus) Pablo Lucker (kunstenaar) en Régine Sumeire (Eigenaresse en wijnmaakster van Chateau la Tour de l’Eveque, Provence).

VINVIN is daarmee gamechanging voor de Nederlandse wijnwereld. Dit alles gebaseerd op de combinatie van passie en kwaliteit met volledige focus op de ultieme customer journey; van de wijnselectie tot het genieten van een mooi glas wijn. Kijk voor meer informatie op: VinVin


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl