Kersthit | Warre Port Otima

Warre Port scoort ieder jaar goed rond de kerstdagen. Waarom? Nederlanders houden van Port. Het valt misschien niet zo op, maar we importeren een respectabel aantal flessen en dat heeft als voordeel dat ook hele leuke Ports deze kant op komen.

Zo’n leuke Port is Warre Otima 10 year old Tawny. Deze fles van een halve liter huist in een hoge doorzichtige fles die op zijn beurt weer is gehuld in een lichtblauwe koker. Het is een blend van verschillende oudere tawny Ports, maar ook weer jong en fruitig met prachtig design.

Als je van een zachte smaak houdt, moet je deze port van Warre eens proberen. Geurig, vol, zacht,  soepel en subtiel zoet.
Het huis Warre’s bestaat sinds 1670 en wordt geleid door de familie Symington. De Symingtons wonen en werken al eeuwen in de Douro en bezitten diverse porthuizen. Elk huis heeft zijn eigen wijngaarden, unieke verhaal en vooral ook die eigen stijl. De Warre’s zijn verleidelijke ports om rustig voor te gaan zitten, aan het einde van de dag of ‘s avonds laat, met of zonder kaas er bij.

Ook heerlijk als gekoelde vloeibare bonbon.

Deze lekkernij kost nu  € 8,98 in de aanbieding, anders € 11,98.

Rennen naar de Albert Heijn, er zijn ook andere soorten in deze reeks zoals bijv. de 20 years Old Tawny.

Warre Port is ook heerlijk als het geen kerstmis is.

Warre Albert Heijn


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl