Wijn & gedistilleerd, gastronomie en mixologie | Wine Paris & Vinexpo

De Wine Paris & Vinexpo Paris, internationaal top vakevenement voor de wijn- en gedistilleerdindustrie, verwelkomt van 13 t/m 15 februari 2023 meer dan 30.000 bezoekers wereldwijd, waaronder ook veel bartenders en restauranthouders. Met chef-kok Guy Savoy als ambassadeur omvat de 2023-editie een aantal nieuwe evenementen – inclusief workshops – zoals de Chef & Sommelier duo’s, de Sommelier Battle en de Mixologist Battle.

Guy Savoy ambassadeur van de 2023 editie van Wine Paris & Vinexpo Paris ” Telkens wanneer er ergens in de wereld een fles wijn opengaat komt er een stukje Frankrijk […] mee overgewaaid …”.

Met deze woorden vertelt Guy Savoy – wiens restaurant in het 6e arrondissement van Parijs voor het 6e jaar op rij werd bekroond tot beste restaurant ter wereld – over zijn passie voor gastronomie, zowel op het bord als in het glas. In een lang interview met Wine Paris & Vinexpo Paris vertelt hij over zijn cuisine, zijn favoriete wijnen en zijn nauwe samenwerking met de wijnwereld. Hij licht ook zijn ambassadeurschap toe: voor hem een belangrijke bijdrage, gezien het belang van wijn en gedistilleerd in het restaurantwezen.

Lees hier het complete interview met Guy Savoy.

De sommelier in de spotlights
De Wine Paris & Vinexpo Paris is ook een van de belangrijkste internationale evenementen voor sommeliers, zoals blijkt uit het partnerschap met de World’s Best Sommelier Competition, georganiseerd door de ASI vlak voor de opening van de beurs. Voor de eerste keer in Parijs zullen Paz Levinson, ASI Best Sommelier
of the Americas 2015, Heidi MÄKINEN, ASI Best Sommelier of Finland
2015, en Véronique RIVEST, ASI Best Sommelier of the World 2013, het
tegen elkaar opnemen in een Battle of the Sommeliers met als thema:

Het effect van verschillende wijnvaten bij de vinificatie en rijping van
wijnen | maandag 13 februari van 13.30 tot 14.30 uur

Ook nieuw tijdens deze 2023-editie: de Chef & Sommelier duo’s.
Hierbij staan duo’s van een chefkok en een sommelier op het podium, elk met een grote reputatie op het gebied van vaardigheid en creativiteit. Elk duo zal inspirerende combinaties presenteren, onder het toeziend oog van Philippe Faure-Brac, ‘s werelds beste sommelier in 1992.
Tijdens de Wine Paris & Vinexpo Paris maakt de bezoeker kennis met de volgende bijzondere Chef en Sommelier duo’s, en krijgt op deze wijze inzicht in de samenwerking tussen beiden:
• Guy Savoy & Sylvain Nicolas | Maandag 13 februari van 15:30 t/m 16:30 uur
• Thierry Marx & David Biraud | Dinsdag 14 februari van 15:30 t/m 16:30 uur
• Adeline Grattard & Marine Delaporte | Woensdag februari van 15:30 t/m 16:30 uur

The Mixologists’ Battle: feestelijke cocktails!
De Wine Paris & Vinexpo Paris presenteert een internationaal aanbod van gedistilleerde dranken en ambachtelijke dranken. Op woensdag 15 februari 2023 organiseert de Wine Paris & Vinexpo Paris van 10.30 – 12.00 uur een mixologist battle om de spelers in deze sector onder de aandacht te brengen.
Onder de kritische blik van de jury bestaande uit Lionel Albano, oprichter van La Mentheuse, Marc-Antoine Fulconis, medeoprichter van Beeche (Bulles de Ruche), Gauthier Zucco, merkambassadeur van Bollinger Diffusion, en Benjamin Flavigny, merkambassadeur van Maker’s Mark France, zullen 4 gerenommeerde mixologen, die worden geselecteerd uit de selectie van OFF 2023 cocktailbars, het tegen elkaar opnemen rond een verrassingsthema dat op de dag zelf zal worden onthuld. Zij zullen 3 cocktails moeten bereiden. De winnende cocktail kan vervolgens door iedereen geproefd worden.

Bekijk On!-evenementenprogramma het volledige On!-evenementenprogramma

Ga voor meer informatie naar  wineparis-vinexpo.com


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl