Wijn opslaan | Wijnklimaatkasten

Als je van wijn houdt, ben je ook gelijk geïnteresseerd hoe je het op moet bergen. Zeker voor mensen die kleiner behuisd zijn. Daar is inderdaad iets voor te zeggen. Afgezien van het kleiner behuisd zijn, is een wijnkelder tegenwoordig geen gemeengoed meer. Mensen hebben het geduld niet meer om wijnen op te leggen. Een ander punt is dat het prettig gevonden wordt als wijnen al op de juiste temperatuur zijn. Dus gelijk twee redenen om een wijn klimaatkast aan te schaffen.

Nu gaan er diverse namen rond voor wijnkasten: Wijnklimaatkasten, die zijn wijnkoelkasten met twee of meer temperatuurzones. Wijnkoelkasten hebben één temperatuurzone. Er bestaat ook nog de term wijnbewaarkasten, dat zijn kasten of rekken zonder klimaatzones waar je bijvoorbeeld in de kelder je wijnen kunt inleggen. In dit artikel gaat het over wijnklimaatkasten en wijnkoelkasten.

Temperatuur is heel belangrijk voor wijn. Een wijn staat of valt met de temperatuur. Een te koude of te warme wijn? Daar heeft niemand zin in. Met een wijnklimaatkast kun je al een eind komen. Maar hoe kies je er eentje?

Een van de grote voordelen van een wijnklimaatkast – of wijnkoelkast – is de constante temperatuur, dat is iets waar wijnen van houden. Nog sterker, dat hebben ze nodig. En wijnklimaatkast geeft constante temperatuur, houdt UV-straling tegen en de wijn kan gelijk op de juiste temperatuur geserveerd worden.

Bij de keuze voor een wijnklimaatkast zijn de volgende factoren belangrijk:

Het aantal flessen

Het aantal klimaatzones? Wit, rood en mousserend hebben een andere bewaartemperatuur.

Een ingebouwde kast of  een losstaande klimaatkast. Qua inbouw zijn de mooiste klimaatkasten voor handen, maar ook fraaie losstaande kasten behoren tot de mogelijkheden.

Het uiterlijk van de klimaatkast. De meeste hebben tegenwoordig mooie houten planken en vaak kun je er ook voor kiezen een of meer planken schuin te leggen zodat je de labels van de flessen ziet.

Bezint eer gij begint. Zet op een rijtje te zetten waar de gedachten en de keuzes naar uit gaan. Meerdere types wijn en meerdere klimaatzones? Komt de kast thuis of op kantoor te staan? De grootte van de kast, wordt deze vaak gebuikt of niet? Moet het een neutrale wijnklimaatkast zijn of is het juist leuk dat het uiterlijk opvalt? Kortom, maak een lijstje en ga een langs bij een specialist op het gebied van een wijnklimaatkastenof  wijnklimaatkast inbouw


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl