Workshops | Vulkanische agricultuur in Europa

Vorig jaar mocht Nijhuis Consultancy & Services (NCS) een tweetal workshops organiseren in samenwerking met “Volcanic Agriculture of Europe”, een internationale organisatie die de promotie van wijnen uit Soave, Monte Lessini en Santorini en kazen uit de Monte Veronese verzorgt. De workshops bleken een uitstekende mogelijkheid om aan te tonen wat vulkanische landbouw precies inhoudt en wat de voordelen zijn op het gebied van typiciteit, kwaliteit én duurzaamheid. Ook de toelichting op het begrip ‘mineraliteit’ bleek buitengewoon interessant, want al wordt het wereldwijd vrijwel dagelijks gebruikt, het is niet altijd duidelijk wat er nu precies mee bedoeld wordt.

Om al deze redenen presenteert Nijhuis twee nieuwe vulkanische workshops om nog meer professionals uit de handel, pers, onderwijs en horeca te mogen informeren over dit intrigerende onderwerp.

Naast allerlei wetenswaardigheden over vulkanische landbouw, wordt er ook wijnen gepresenteerd uit de Italiaanse wijnregio’s Soave en de Monte Lessini en van het Griekse eiland Santorini en wordt er kennis gemaakt met kazen uit de Monte Veronese.

Net als vorig jaar wordt het nuttige met het aangename verenigd en wordt alle deelnemers na de workshops een lunch aangeboden, uiteraard ook met producten uit voornoemde regio’s. Om voor de hand liggende redenen is ook voor 2023 gekozen voor een aangename spreiding qua locaties.

Workshops Vulcanic Agriculture of Europe

Dinsdag 27 juni 2023; Hilton Hotel in Rotterdam

Woensdag 28 juni 2023; Restaurant OONIVOO te Uden

Het programma voor beide dagen is gelijk:

10.30 – 11.00 uur: ontvangst en registratie

11.00 – 12.30 uur: workshop

12.30 – 13.00 uur: korte pauze /aperitief

13.00 – 15.00 uur: lunch

Maximaal aantal deelnemers per workshop: 30 professionals (pers, handel, educatie en horeca).

 

Voor meer informatie en aanmeldingen: fred@fred-nijhuis.nl


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl