Zomerwijnen | Les Terrasses van Château de Lorgeril

Er komt een hittegolf aan, de warmte duurt dan langer dan een paar  dagen. In Nederland is een hittegolf een opeenvolging van minimaal 5 zomerse dagen (min. 25,0 °C of hoger), waarvan er minimaal drie tropische dagen (min. 30,0 °C of hoger) zijn. (Bron: KNMI). En de verwachting daarbij is dat het redelijk mild blijft, dus tussen de 25 en 30 graden. Dat is goed nieuws, want dan blijven we goed proeven. Proefondervindelijk weet ondergetekende dat bij hele hoge temperaturen het palatum verandert, maar daar is nu geen sprake van.

Goed doordrinkbare wijnen met niet te hoog alcohol doen het goed bij dit weer. En dan komen we vanzelf uit bij Château de Lorgeril. Lorgeril huist in Château de Pennautier en dit is een gigantisch château. Het is gebouwd in 1620 onder het regime van Lodewijk XIII. De jonge Lodewijk XIII heeft nog in het kasteel gelogeerd. In 1622 liet hij zijn reismeubilair achter als dank en dat is nog steeds te bezichtigen in het château. Kun je nagaan.

En: Wijn is de belangrijkste business van Lorgeril.

Nicolas en Mirèn de Lorgeril hebben in 1987 het bedrijf, waar dus al eeuwenlang wijn wordt gemaakt, overgenomen. Naast de wijngaarden van het kasteel – AOP Cabardès – hebben ze domaines aangekocht in Roussillon, Saint Chinian en Minervois. Ze kozen daarbij voor de hoger gelegen wijngaarden. Zo houden de wijnen fraicheur en elegantie. Nicolas en Mirèn wilden met deze frisheid en elegantie een stempel zetten op hun merk.

En die frisheid en elegantie is precies het kenmerk van hun easydrinking serie Les Terrasses. De druiven voor deze wijnen kunnen uit de hele Languedoc komen. Ze zijn echt gemaakt als vin de soif, genietwijnen om de dorst te lessen.

Koelen!: Zowel de witte als rode wijnen zijn gekoeld het beste!

Betaalbaar: De prijs van deze wijnen is € 7,50 Hele goede prijs-kwaliteit.

  • Sauvignon Blanc: friszuur en stuivend, aperitiefwijn
  • Viognier Zacht, licht cremig, bloemig en rond. Een verleidelijke wijn
  • Chardonnay IGP d’Oc: geen houtopvoeding, zowel fris als romig en lekker fruitig
  • Rosé IGP d’Oc: een rosé de saignée, gemaakt van sap van 50 % cinsault en verder grenache, syrah en merlot. Een doordrink rosé.
  • Cabernet Sauvignon: een stevige én frutige jongen en uitstekende maaltijdbegeleider.
  • Merlot IGP d’Oc: soepel en fruitig met zachte tannines.

Info over de verkrijgbaarheid? Even een mailtje naar info@monnik-dranken.nl

Laat de zon maar schijnen!

 

ChvZ


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl