Zuid-Afrika | Corona-alcoholverbod nr. 4 verlengd naar 26 juli

Zuid-Afrika gaat zijn vierde alcoholverbod verlengen. President Cyril Ramaphosa kondigde op 27 juni een verbod op van 14 dagen. Er is nu een derde golf van het coronavirus en ZA is overgegaan naar alarmniveau 4 waarbij de verkoop van alcohol in de horeca en de detailhandel wordt verboden. Het verbod zou twee weken duren, en is nu verlengd tot 26 juli..

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa zei dat de stap nodig was om de druk op ziekenhuizen te verlichten, veroorzaakt door noodincidenten die verband houden met alcoholgebruik. ‘Onze ministeriële adviescommissie heeft geadviseerd dat de eerder opgelegde licht beperkingen niet effectief genoeg waren en dat een verbod de druk zal verlichten die op de ziekenhuizen wordt uitgeoefend door alcoholgerelateerde spoedbehandelingen’, zei hij.

Er geldt een avondklok van 21.00 uur tot 04.00 uur en alle niet-essentiële verkooppunten moeten om 20.00 uur sluiten. Restaurants mogen open, op basis van halve-seating capaciteit.

Zoals Harpers eerder deze maand meldde, waarschuwde belangenorganisatie Vinpro voor de ernstige gevolgen van een alcoholverbod voor degenen die in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie werken.

NLtekst @CharlottevanZummeren Bron: ThDB 4 SA


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl