AH | Zomerwijnen uit Frankrijk, Spanje en Italië

Het is een hoogst merkwaardige zomer. Het is warm en broeierig dan wel koud en winderig. Maar we zullen het ermee moeten doen. Feit is wel dat we in deze tijd van het jaar andere wijnen drinken dan bijvoorbeeld in de herfst of winter. Knisperig, fris, elegant en licht, dat zijn de kernwoorden voor zomerwijnen. Albert Heijn heeft in haar uitgebreide portfolio wijnen een respectabel aantal zomerwijnen en daar lichten we er vandaag een paar uit.

Dit zijn wijnen komen uit zowel Frankrijk, Italië en Spanje, Want in de zomer zet Albert Heijn deze drie landen via allerlei producten – en dus ook voor wijn – in het kortingszonnetje. In de bonusfolder lees je er van alles over.

Mousserend, rood en wit zijn present in deze selectie.

Codorniu Classic Brut € 7,99 Een Spaanse cava en die wordt op dezelfde manier gemaakt als champagne met een tweede gisting op de fles. Codorniu bestaat al sinds eind negentiende eeuw, die weten wel hoe ze mousserend moeten maken. In vergelijking met champagne is een cava vaak iets steviger en voller waardoor je er heel goed pittige tapas bij kunt eten.

Nicolas Carlin Sancerre Nu € 10,49 Deze Sancerre, een zeer befaamde appellation, is alleen in de winkel te koop. De wijn komt uit het oosten van het Loiregebied met een mineraalrijke kalkbodem. De druiven ontwikkelen er mooie zuren en delicate aromas van appel, citrus en exotische vruchten. Niets overheerst, alles is in balans.

Saint Louis de Provence € 6,99 Dit is zo’n wijn die je blind kunt kopen, altijd goed. Deze Coteaux Varois en Provence rose bestaat uit grenache, cinsault en syrah. En die leveren een heerlijke, zachte, crémige rosé. Heerlijke borrelwijn.

Excellent Selectie Bordeaux € 6,99 Een Bordeaux wijn bij de zomerwijnen, zult u denken? Maar dat wel degelijk bij deze. Gewoon even koelen en iets bij eten. Is een strakke en elegante wijn van cabernet en merlot en speciaal voor Albert Heijn gemaakt.

Frederico Paternina Rioja € 8,99 Bordeaux en Rioja lopen qua strakke elegante stijl bijna hand in hand, vandaar dat de Bordeaux gevolgd wordt door een Rioja van een heel oud en vermaard huis.  Hij is rijp, zacht en zwoel. Met de zoete aroma’s van aardbei, het romige van vanille en het kruidige van oosterse specerijen. Rioja’s komen op dronk op de markt, dus je grijpt nooit verkeerd. Het is maar dat u het weet.

Excellent Selectie Valpolicella Ripasso € 9,49   Voor de AH Excellent Selectie zoeken de wijnkopers van Albert Heijn over de hele wereld naar bijzondere wijnen. Een Ripasso vergist twee keer. Meteen na de oogst wordt eerst de gewone Valpolicella gemaakt. Als die wijn klaar is, voegt de wijnmaker de schillen van ingedroogde druiven die voor Amarone zijn gebruikt toe. Dan begint de tweede vergisting. Daardoor smaakt Valpolicella Ripasso voller, rijker en steviger. Koelen en van genieten bij een stukje vlees of harde kaas..

AH Selectie Rueda € 6,99 De Spaanse verdejo druif uit de Rueda heeft dezelfde kenmerken als sauvignon blanc: fris, stuivend en aromatisch. Een wijn om heerlijk mee te borrelen of als maaltijdbegeleider.

Settesoli Pinot Grigio Nu voor € 3,79 Settesoli betekent letterlijk zeven zonnen en dat slaat op de zeven maanden zon die de druiven in Menfi krijgen. Daar, in het zuidwesten van Sicilie, is de coöperatie Settesoli gevestigd. Deze pinot grigio is met licht schilcontact gemaakt, daardoor heeft de wijn een hele lichte rose kleur. Dat komt omdat het velletje van de pinot grigio heel licht rood is. Aromatisch, fris en fruitig.

Geniet van de zomer!

ChvZ

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl